k-märkt

"All Families are Psychotic"

Postat: 2003-08-24 kl. 16.20

Det var ett tag sedan jag läste Douglas Coupland nu. Tröttnade lite på hans form och tematik. Men CA rekommenderade "All Families are Psychotic", så jag tänkte att jag skulle ge den en chans.

Och jag njöt mig genom hela boken. Väntade med att läsa de två sista kapitlen för att den inte skulle ta slut. Det var en njutning till bagatell. Lite som en film av Kevin Smith. Där innehållet sitter mellan innehållet. Där hela poängen går förbi mellan handlingarna. Visst är det alltid så Coupland varit som bäst.

Mitt förhållande till Coupland ändrades en del efter att jag läst intervjun i Sex. Blev förvånad att han var ett svin. Förväntade mig inte ett svin. Men jag vet inte på vilket sätt det förändrades. Antar att jag haft en hjältegloria över hans huvud, jag precis som andra patetiska sökare av innehåll i postmoderniteten. Och glorian ramlade av, egentligen utan att min bild av honom förändrades. Jag vet inte, har inte tänkt färdigt på det här ännu märker jag.

Hur som helst. Boken om familjen som sammanstrålar för att se dottern/systerns avfärd till rymden och deras äventyr är en dråplig skröna. Jag garvade flera gånger till boken, det är ett bra betyg.

Länkar: susning.nu, coupland.com, The View Askewniverse, News Askew - Your Daily Source For All Things Askew!
Andra tycker: dagensbok.com
Istället/också: "Clerks" (film), "Mallrats" (film), "Chasing Amy" (film), "Dogma" (film), "Jay and Silent Bob" (film), "Microslavar" (bok), "New York-trilogin" (~novellsamling)

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/213

Kommentarer

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?