k-märkt

NA: Bloggar tar över världen

Postat: 2004-11-16 kl. 09.56

Nåväl. Så skrev de ju inte. Men väl:

Fler och fler skriver blogg på internet. Men bland 20-åringar på Universitetet är bloggvärlden okänd. Att skriva offentlig dagbok, blogg, på internet är senaste modet inom informationsvärlden. Bloggandet sprider sig över hela världen. Blandningen av ämnen på bloggen kan vara stor, huvudsaken är att kommentarerna är aktuella.

(Artikeln följdes upp av en Fråga 5-spalt med två intervjufrågor: 1. Vet du vad en blogg är? 2. Tror du att du kommer läsa bloggar i framtiden? Typ.)

FN i Yahoo! Messenger-konversation:

Först tar NA kontakt med Ilshammar om bloggar, sen gör dom sig omaket att fråga några ekonomi- och socialt arbete-studenter om dom läser bloggar! Komiskt. Fattar dom inte att det finns ett helt hus med mediestudenter strax bredvid? Så jävla korkat. Dom bygger upp det på att "studenterna vet inte vad det är, men däremot en 50-årig forskare". Jesus.

Precis. Jag skulle bli mer orolig om Lars Ilshammar, styrelsemedlem i Sveriges Radio - ledande i numera avsomnande Democrit-projektet - grundare och aktieägare i Peter 2 Meter, inte visste vad bloggar var.

Pågående forskning:

Lars nuvarande forskning handlar om den internationella regleringen av medier och kommunikationsteknik i ett historiskt perspektiv. I projektet "Internationella kommunikationsregimer" studerar han ett antal sådana regimer från 1800-talets början till Internetåldern. Genom att utgå från begreppet "demokratisk infrastruktur" vill Lars analysera vilka konsekvenser olika och ibland motstridiga regleringsinitiativ har haft för det offentliga rummet, särskilt med avseende på medborgarnas yttrandefrihet och deras tillgång till olika kommunikationsmedel.

(Örebro Universitet - Humanistiska institutionen: Lars Ilshammar)

Fast det är intressant att alla tar upp det nu. Nyheten om Observers bevakning har varit mer hjälpsam än vad man kanske kunde förutse och som de snabba kommentarerna gjorde gällande. Att de publicerade listan var viktigt. Diskussionen efteråt var viktig. Att andra medier spann nyheten var minst lika viktigt. Och utan Observers, lite märkliga lista, skulle inte något hänt nu.

Just nu surar jag över att ingen bevakat Bloggforum ordentligt.

Uppdatering, senare:
Kommenterat har åtminstone delvis beskrivit innehållet.

Permalänk

Kategori: Blogg

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/461

Kommentarer

Nu kom jag på att jag faktiskt skrivit om Örebro universitet i min blogg, även om det aktuella inlägget är av dagbokskaraktär.

http://www.moonhouse.se/posts/170

Fasst alla förekomster av ordet Örebro är censurerade sedan ett drygt halvår.

http://www.moonhouse.se/posts/374

Kommenterat av: David Pettersson den 2004-11-16 kl. 15.26 #

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?