k-märkt

Blogsoft är offensiva

Postat: 2005-04-18 kl. 16.01

Det verkar som om Blogsoft försöker ta tag om den svenska bloggmarknaden. Först får jag nyhetsbrevet från Designåret där de startat en blogg:

Designåret har nu en egen designblogg! Där kan du läsa och kommentera inlägg, eller varför inte starta en egen och hänga med i designårsdebatten! En blogg eller webblogg är en webbplats som uppdateras ungefär som en dagbok på nätet. Du som är projektägare kan under Designåret få hjälp att starta en egen blogg utan extra kostnad.

Designåret Nyhetsbrev från Designåret 2005 (2005-04-14)

Designåret 2005 är under året samarbetspartner till Scandinavian Design Online och BlogSoft som står bakom blogg-tjänsten på design.blogg.se. Vårt gemensamma intresse är att stimulera till diskussion och debatt om design i alla dess former. Vi hoppas att du ska finna designbloggen intressant för detta ändamål.

Tyvärr räcker det ju inte att bara ta emot sponspengar, man måste göra något också. Notisen i nyhetsbrevet länkar till design.blogg.se som egentligen är en reklamsida för bloggsoft. Kopplingen till designårets blogg, som hittas på designaret2005.blogg.se, är dålig om jag ens erkänner att det finns en koppling. De står längst ner i listningen av mest aktiva bloggar. Och även den länkar till Blogsofts säljblogg.

Bloggen i sig innehåller endast ett inlägg som är ännu en programförklaring.

Med hjälp av bloggen vill vi uppmana alla designintresserade, yrkesutövande, studenter, journalister, politiker och alla andra grupper i samhället att tycka till om design. Ta chansen att säga din mening och bli bemött av andra här på bloggen.

Designåret 2005 Första inlägget (2005-04-06)

Om de vill använda bloggen som form för att göra det måste de tillföra innehåll och bra innehåll till det. Utan att lägga kraft på det så är det dålig idé, för viss är innehållet i en blogg design i viss mån? (Det har jag aldrig tänkt på förut, men nog är det det? Ton och språkform liksom.)

Det andra exemplet är Fredrik Virtanen som startat en Sluta röka-blogg på Aftonbladets sajt.

På denna dagliga blogg kommer Fredrik att berätta hur det går med hans fimpande och piffa upp det hela med skvaller, rapporter från kändisvärlden och små filmer.

Aftonbladet Fimpa Fredrik Virtanens blogg (2005-04-17)

Även här är Blogsoft inblandat. Men här verkar faktiskt innehållet bli något. Svårt att se efter två dagar, men jag gillar den låga ambitionsnivån på det andra inlägget. Först när man accepterar meningslöst innehåll också kan en blogg bli långvarig. (Oj, sa jag nu att Virtanen brukar skriva meningsfullt innehåll? Jag tar tillbaka! Jag tar tillbaka!)

Uppdatering

Uppvaktar de politiken också?

Hejsan och välkommen till kommunals s-klubb och vår blogg. Här kommer vi informera om våra möten. Här kommer vi också diskutera och debattera viktiga frågor!

Kommunals s-klubb i Örebro Nästa möte! (2005-04-18)

Permalänk

Kategori: Blogg

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/613

Inlägg som refererar Blogsoft är offensiva:

Trackback från Researcher
K-märkt berättar att Designåret har startat en blogg. Det är företaget Blogsoft som går på bred offensiv och skapar bloggar för såväl Designår som för lokala partigrupper och Fredrik Virtanens "Sluta Röka-blogg" hos Aftonbladet. Det verkar som den br...

Researcher Bloggarna svår marknadsföring

Spårat 2005-04-19 kl. 08.37 #

Kommentarer

Det var väl egentligen bara en fråga om tid när bloggfenomenet skulle bli övertaget och en massa fåniga pseudobloggar bli verklighet. ...

Kommenterat av: N|. den 2005-04-19 kl. 08.17 #

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?