k-märkt

iTunes med podcastradiostöd ute släppt (bättre?)

Postat: 2005-06-28 kl. 11.41

Download iTunes - New 4.9

/.../

Manage Podcasts. Select subscription options and download your favorite podcasts automatically.

Apple Download iTunes (2005-06-28)

iTunes med podcastradiostöd är ute. Amdone och 8 sidor (lättlästa nyheter) i Sverige-delen. Jag kan inte lägga till dagensskiva.com heller, det verkar vara lite hårt tryck på dem just nu. Trist bara att iTunes New Music Tuesday inte fungerar nu när de lanserat.. Det fungerar nu.

Adam Curry har ett specialprogram för iTunes Music Stores podcastavdelning: PodFinder:

If podcasting is the world's radio, then this is your guide. PodFinder is an innovative audio directory, produced by PodShow's Adam Curry and delivered fresh each week to your iPod. In every episode, Podfather Curry will introduce you to the latest and greatest in podcasting... from cool radio shows now available as podcasts to the thousands of uniquely different independently produced podcasts from all over the world. Comedy, Drama, Music, Talk, and more... If you are wondering what podcasting is all about... just listen in. You'll laugh, you'll cry, You'll learn... and once you listen... you will never be the same. Brought to you by iTunes and PodShow.

iTunes Music Store PodFinder (2005-06-28)

De uppdaterar just nu. Sajten är inte upp ännu. Första gången jag kollade beskrivningen av PodFinder stod det:

There are no secrets, only information you don't yet have...

iTunes Music Store Podfinder (2005-06-28 kl. 11.20-ish)

Troligtvis en variant av hans Sirius-program. Det innehåller promos och klipp från podcastradioprogram.

Jag har fortfarande inte bestämt mig för om jag ska byta från NetNewsWire till iTunes som podcatcher. Kanske för de jag bara följer halvhjärtat, men för de andra vill jag ju veta när de uppdaterats. I och för sig kan jag ju ha kvar prenumerationerna där också utan att ladda ner enclosures ... time will tell.

Uppdatering (12.22)

Just det, de har ju faktiskt lagt ut kapitelverktyget också. För att skapa delar i podcastsändningar och dessutom lägga till olika omslag för olika delar.

Jag är lite sugen på att pröva det. Men då måste jag börja göra aac-filer av våra podcastsändningar och det skulle ju stänga ute en del. Hur är aac-stödet i andra mp3-spelare? Alltså den oskyddade varianten?

Uppdatering (23.11)

Coolt. Accidental videoaggregation också:

Nerds: (me) Want to know how to plug an RSS 2.0 feed with enclosures (videoblog) into iTunes and watch them there? /.../ Pete from Tinkernet figured this out[.]

/.../

I made a really crappy screencast of this. (300 k file)  I compressed it down way too much but it does the trick...

The Last Minute Video Blogs in iTunes 4.9 (2005-06-28)

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/679

Kommentarer

Kapitelverktyg endast för MacOS förstås? *mutter*

Fast det får man väl ta. Jag hoppas någon utvecklar något liknande för andra operativsystem.

Jag har inte sett andra spelare som stöder AAC, så det är knappast aktuellt att enbart begränsa sig till det formatet men det är ju tillräckligt många som har iPods/använder iTunes för att det ska vara intressant att göra en specialare för dem.

Kommenterat av: David Hall den 2005-06-28 kl. 13.06 #

Nja, det är faktiskt inte det. Det tar tillräckligt mycket tid redan. Jag har inte tid att krångla med ett till format. Jag hinner knappt med som det är nu.

Synd. Men jag väntade mig nästan det. Att inga andra klarar av det alltså.

Kommenterat av: Kal Ström den 2005-06-28 kl. 14.50 #

Om man bortser från arbetet med kapitelindelning och bildtillfogande så känns ju konvertering till olika format (och uppladdning till servern) som något som skriptas för att utföras med en knapptryckning. Jag vill i mitt arbetsflöde ändå ha mina ljudfiler i okomprimerat (eller åtminstone oförstört) format för arkivändamål så ett format mer eller mindre gör inte så mycket annat än att ta upp plats på servern.

Fast det känns som ett steg åt fel håll att utöka formatfloran åt AAC-hållet istället för att välja ett öppet format som exempelvis Ogg Speex som ett alternativformat till MP3.

Kommenterat av: David Hall den 2005-06-29 kl. 00.03 #

Säger du ja. Jag orkar inte ens bry mig om applescript för att göra det där. När jag jobbat färdigt vill jag lägga ut. På sekunden. Inte vänta på att det ska konverteras till flera format.

Och vad vinner jag på Ogg Speex? AAC är ju en standard, som ganska många ställt sig bakom. Vilka står bakom Ogg Speex? Och vilka kan dra nytta av dess möjliga funktioner?

Kommenterat av: Kal Ström den 2005-06-29 kl. 00.36 #

Jag menar, det verkar ju av allt att döma vara en vanlig oskyddad aac-fil som de publicerar för iTunes New Music Tuesdays.

Kommenterat av: Kal Ström den 2005-06-29 kl. 00.37 #

Ogg Speex är en codec avpassad för tal så du har nog ingen nytta av den (åtminstone inte till Dagens skiva). Ogg Speex (http://www.speex.org/) är open source vilket förstås innebär att det finns hur många programvaruimplementationer som helst men ingen hårdvaruimplementation. Det har inga direkta fördelar förutom att det ger små filer till hyfsad kvalitet (men endast för inspelningar utan musik) och att det är open source. Avsaknaden av hårdvaruimplementationer gör det hur som helst ointrssant. (Såvida man inte räknar något som iPodLinux, http://www.ipodlinux.org/)

Jag mindes tidigare ikväll exakt varför jag föredrar AAC framför MP3 som format för podcasts: med AAC-filer kommer iPod ihåg var man slutade lyssna förra gången. Det är inte så roligt att snabbspola igenom en halv timme i en podcast.

Jag har fortfarande inte lyckats få iTunes att ladda ner iTunes New Music Tuesday.

Kommenterat av: David Hall den 2005-06-30 kl. 00.28 #

Kapitelverktyget var förresten helt värdelöst. Ett jävla kommandoradsverktyg var det. Usch. Från Apple? Jojo. Användbarhet i första rummet. Fuck off.

Kommenterat av: Kal Ström den 2005-06-30 kl. 11.38 #

Har ein feed med video for iTunes, berre for å teste:
ag.vided.org/archives/198

Howto her: playlistmag.com/features/2005/07/howtovodcast/index.php?lsrc=mwrss

Kommenterat av: Åssy den 2005-08-02 kl. 13.24 #

Ja, jag har faktiskt sett några stycken. De har till och med ändrat ikoner för det ju. Titta till exempel på Bitlab Malmo. (Jag gillade till exempel den om labyrinter.)

Kommenterat av: Kal Ström den 2005-08-02 kl. 14.00 #

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)