k-märkt

Datorkrasch

Postat: 2003-02-23 kl. 11.19

Fan också. Min Powerbook mår dåligt. Datorkrasch kanske är att ta i, men systemet är fuckat och jag känner mig inte alls så hemma i OS X som jag skulle vilja göra. I vanliga fall skulle jag göra en clean install nu och allt skulle vara frid och fröjd. Detta funkar tydligen i OS X från och med Jagularen, men jag har aldrig gjort det och vill inte sabba alla jävla inställningar man gjort och inte heller sabba nyinstallation med att ha kvar alla jävla inställningar man gjort.

När jag vaknar lite mer skall jag krypa iväg till jobbet för att hämta Norton och systemskivan. Min plan är:
- Först lägga över allt jag vill ha kvar på Fs fethårddisk.
- Skivkontroll från systemskivan
- Norton Disc Doctor
- Ominstallation av systemet

I den ordningen med förhoppning att inte behöva gå längre än steg 2. Det är ju så jävla slappt, mitt OS X har strulat sedan jag började fula om bland programmen. Eller strulat och strulat. Vissa småprogram slutade fungera. Det jag gjorde var att lägga programmen i kategori-mappar, som jag alltid gjort på mina OS 7-9. Så Photoshop hamnade under Grafik & Bilder etcetera etcetera. När jag sedan tog hem en systemuppdatering installerade systemet om en del verktygsprogram och la dem i rätt mapp enligt den ordinarie strukturen. Jag hade väl lagt dem i Verktyg eller något sånt, men då fanns inget språkstöd. Ja, krångel helt enkelt. Det ledde till att jag hade dubbla program av det som var uppdaterat. De nya programmen hade tappat språkstöd, ikon och funktion. Det var ju ganska dåligt. Särskilt som programmen som fuckat upp var Installeraren och Skivavbildning. Två ganska centrala program när man skall försöka göra saker. Det har inte varit ett stort problem, men ändå.

Igår blev det dock lite roligare. Först sabbades mina Mail-inställningar. Jag startade e-posten som vanligt och den sa, Välkommen till Mail, du har inte gjort dina inställningar ännu, vill du göra det? Ok eller Avbryt. Med skräck i blicken tryckte jag på avbryt. Min hjärna skapade en glädjeprognos som gick ut på att: Jo, men det kanske bara var ett tillfälligt fel. Starta igen, samma procedur. Starta om, samma procedur.

Nu är allt mest kissigt. Min Hem-katalog har tappat språkstödet. Alla filer funkar fortfarande och datorn är stabil och så. Men. Mail alltså, det är ju ingen stor grej. Nej då. Alla jävla e-post-adresser till alla människor som jag inte lagt in i adressboken. Typ artister och skivbolagsfolk och sån skit. Kul. Kul säger jag bara. Fan också. Tur att jag kommit över min värsta e-post-noja. Att man måste spara alla e-post som man någonsin fått. Men den senaste månadens är jävligt dåligt att de är borta. Skit skit skit.

Permalänk

Kategori:

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/21

Kommentarer

Vad har vi lärt oss nu? Don't fuck with the X. Tur att du sa det här. Jag skulle nog fan gjort precis samma sak. Kanske. Dock brukar jag alltid välja avancerade installationer så att programmen hamnar där jag vill när jag vill. :) Men flytta runt på program som tillhör operativsystemet är aldrig bra. Dock är vi ju lite bortskämda, vi Mac-användare. På vanliga OS 7-9 kan man ju slita tag i vilken fil som helst och flytta den, Mac OS bara flinar och säger "nice try, I can still see the file."

Kommenterat av: Torgny den 2003-02-23 kl. 11.39 #

Flytta installerade filer? Skulle aldrig komma på tanken.

Jaja, välkomna till verkligheten;)

När det gäller mail så ska man aldrig slänga dom. mail ska sparas för alltid. Det är valfritt om man vill skriva ut och arkivera i pärmar också.

/Björn

Kommenterat av: Björn den 2003-04-15 kl. 17.27 #

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)