k-märkt

Zombie

Postat: 2003-02-25 kl. 00.19

Andra zombie-filmen på två dagar. Först "Resident Evil" igår på dvd. Idag "28 dagar senare".

"Resident Evil" var oväntat bra. Till och med riktigt bra. Bra ljud, bra foto, bra klippning, bra make-up. Det enda som stank var stormonstret och lite av storyn. Men de hade ju hur som helst ryckt upp den från spelet, täppt igen några luckor. Och en sak till att lägga märke till var hur mycket bättre Slipknots "My Plague" var i versionen på "Iowa". Var inte Ross Robinson inblandad tro? Kollade upp det på iMDB och blev inte särskilt mycket klarare i frågan, förutom att mixen har ett namn. Men jag visste faktiskt inte att uppföljaren redan var på gång ("Resident Evil: Nemesis").

"28 dagar senare" var lite sådär. Han var lite för tänd på filmens form för att göra en riktigt bra film. Filter på fotot, oskärpa och impressionist-scenen var bara för mycket. Det tog mig helt ur filmens handling. Men, jag har aldrig tidigare sett så tydlig produktplacering i en zombie-film. Kommer ner i det helt folk- och liktomma sjukhuset för att dricka Pepsi. Går ut och träffar kompisar och käkar inzoomade Maltesers. Jag tycker inte om när det blir så där tydligt. Produktplacering är ok om det funkar. Men när man ändrar på saker för att få med dem så ... Nåväl. Lite coola zombie-scener och det tomma London är ju skitfränt. Men skulle det vara tomt om en stad på 15 miljoner dog? Skulle det inte finnas lik och blod och helvete överallt? Och jag skulle velat se mer av de första 28 dagarna. Trailern är fränast. Soundtracket var ganska bra här också, vilket gjorde mig ganska nöjd att jag plockade åt mig den i lördags.

Förresten, jag kan inte sluta tänka på "Danny Boy" när jag läser Danny Boyle. Det är ingen bra tanke att få när zombier anfaller som mest. "Oh Danny Boy, Oh Danny Boy".

Postat till Cat Power "I Dont Blame You"

Permalänk

Kategori:

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/27

Kommentarer

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)