k-märkt

Apple köper Universal?

Postat: 2003-04-11 kl. 14.19

Tidningarna The Mercury News och Los Angeles Times rapporterar att Apple förhandlar med väldens största skivbolag; Universal Music Group om ett uppköp. Budet som Apple är beredda att lämna sägs uppgå till $6 miljarder. Skulle affären gå i hamn, kommer Apples VD Steve Jonbs, utan tvekan bli en av de mest inflytelserika personen inom hela skivindustrin.
(99mac: Apple lägger bud på skivbolaget Universal Music)

Steve Jobs blir största spelaren i musikbranschen (som aldrig mer blir sig lik). Föreställ er någon som hyllar digital musikdistribution som ledare för världens största skivbolag. Svindlande tanke.
(dsc: Apple köper Universal)

Fan att det skall vara just Universal. Det känns lika illa som när Microsoft blev stor samarbetspartner. Men visst kan det bli riktigt fränt. Tydligen planerade Apple redan när de presenterade den nya kommande musiktjänsten att köpa en del av Universal, nu vill de tydligen ha hela. Helt galet.

Mer information:
Mercury News
The Los Angeles Times

Uppdatering:

Namnet på företaget ledde till en del kontroverser och stämningar från ovan nämnda skivbolag [Apple Records, min anm.]. Detta ledde till att Apple Computer fick betala ett engångsbelopp till Apple Records och lova att aldrig ge sig in i musikbranschen. I och med att ljud intrucerades på Apple MacIntosh skapade detta en del debatt, men man undvek att ge ljuden namn som kunde härledas till instrument, och därför kallades instrumentet som låter som en xylofon i stället för Sosumi, vilket skall utläsas "So-sue-me".
(susning.nu: Apple)

Jag funderade lite kring det här när jag först läste nyheten, men hittade inte några källor på en gång. Men det här är ungefär vad jag hört tidigare, plus lite nytt gruff när de släppte iTunes. Det lär ta en ny sväng nu.

Permalänk

Kategori:

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/118

Kommentarer

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)