k-märkt

Mr. Kop 2003-3 & 2003-4

Postat: 2003-05-05 kl. 13.39

2003-3
01. Blackalicious "Introduction: Bow and Fire" /1.06/
Från början tänkte jag göra en skiva med bara låtar om eld eller eld i titeln. Det var för att jag gillade låten som kommer efter den här. Men Blackalicious är skitbra, svängigt. Orgenl är to die for.

02. Nick Cave "Babe, I'm on Fire" /14.46/
Utskälld låt. Åtminstone av Johan Hedberg. Men den är egentligen bästa låten på skivan. Svinbra. Ok, till och med jag tröttnar lite efter tolv minuter. Men Det är småsaker som man inte skall bry sig i. Nej förresten, jag tröttnar inte alls. Babe, I'm on Fire.

03. Guitar Wolf "��玉レッド (Fire Ball Red)" /2.59/
Japansk punkrock. De har varit superhjältar i två actionfilmer, bara en sån sak. Gillar att spela bara på rött i VU-mätaren.

04. Shellac "The Guy Who Invented Fire" /1.35/
I förra veckan utnämnde jag Jon Spencer till världens hårdaste man. Andraplatsen tävlar Henry Rollins och Steve Albini om. Shellac kicks ass.

05. Honey for Petzi "Thalassa" /3.51/
Här sprack det. Schweiziskt band, spelar postrock enligt egen utsago. Jag vet inte så mycket om dem faktiskt. Vet inte ens hur jag fick tag i den här låten. Men jag laddade hem den för att lära mig något om dem.

06. Xiu Xiu "Sad Pony Girl" /3.18/
Punkrock. Det kanske inte låter så. Men Xiu Xiu är punkrock. Ges ut på Kill Rock Stars.

07. Sunday Ada "For Those About to Drift" /4.03/
We salute you! Nähä, det var inte den låten. Flumrock, också från Schweiz. Man kan se två teman här alltså. Eld och Schweiz. Vid närmare eftertanke var det nog så jag fick tag i Honey for Petzi. Efter att ha sökt efter Sunday Ada. Schweiz musikscen on the move. Kanske inte, men Voodoo Rhythm och det här är nånting i alla fall. Jag gillar den rullande gitarrslingan. Drönande.

08. KVLR "The Note Says Kick Me" /2.24/
Svenskt band från norra Sverige. Gjorde nyss USA-turné. Håller på med nytt material. Ger ut sitt material på Chalksounds (The Crystal Comittee, Soviac). Skit samma vad det är, jävligt bra att följa upp låten innan med. Eller hur?

09. Moneybrother "Reconsider Me" /3.32/
Ja, nu har ni väl hört den till förbannelse. Men när satte ihop skivan så var den fräsch. Moneybrother goes Springsteen. Jag tycker bäst om början när han springer till telefonen.

10. Moloko "Come On" /4.43/
Moloko! Ni hör ju på er själva att ni blir glada när ni säger det. Tyvärr är det något knas med min version. Två fula hack. Men va fan. Låten är ju så jävla bra att det inte spelar någon roll.

11. Zwan "Settle Down" /5.25/
Gnäll-Billy posar leende och gör ett traditionellt rockarrangemang: Zwan.

12. Laakso "Long Beach" /3.16/
Han har så sött uttal. Och det är vackert, skört. Laakso betyder dal, som i Tornedalen. Inte för att så många delar av bandet kommer därifrån, men en. Ges ut på David & the Citizens bolag Adrian Recordings. Väntar fortfarande på debutskivan.

13. Granddaddy "AM180"
Jag brukar inte bry mig så mycket om Granddaddy. Men i zombie-rullen "28 dagar senare" så spelades den här och den är ju riktigt bra.

14. The Raveonettes "Attack Of The Ghost Riders" /2.33/
Om ni läser DN har ni läst om två band som slår sig för bröstet och säger att de är Velvet Underground på sistone. Det är de här och The Kills. Dansk duo, inte dynamit. De är mycket sämre än vad uppmärksamheten som ägnats åt dem antyder, men ganska bra ändå. Särskilt den här låten.

15. Björns vänner "I min lägenhet"
Ännu ett Adrian Recordings-band. Jag är ju oerhört svag för dem. Adrian alltså. Och Björns vänners EP har jag spelat och spelat och spelat. Det här är från en demo innan EPn. Tycket inte så mycket alls om den först, men min hjärna återvände hela tiden till den. Så nu gillar jag den skarpt.

16. Cat Power "I Don't Blame You" /3.05/
Så här skrev jag i min recension: I inledande "I Don't Blame You" är det bara ett ensamt piano, Chans mjuka röst och en närmast fysisk omfamning. Sen ett mjukt leendes överseende med min känslostorm. Hon har styrka i rösten trots att den inte tar sig ton. Uttryck, känsla och stora målningar med små små penseldrag. Små medel.

17. Deerhoof "Sealed With a Kiss" /1.32/
Jag blir ju alldeles till mig i trasorna av Deerhoof. Sötare än alla. Coolare än de flesta. Punkrock igen från Kill Rock Stars (egentligen deras underetikett 5 Rue Christine). Jag har haft med en del Deerhoof förut på skivorna.

18. Strong Bad "Trogdor" /0.56/
Skulle egentligen vara ett gömt spår ju.

2003-4
01. Outkast "B.O.B." /5.04/
Det var (är!) ju krigstider ju.

02. Fraction of My Former Self "Fraction of My Former Self" /2.29/
När jag fick den här skivan var jag redo att såga. Jag spelade mest in den på hårddisken för att jag skulle såga den snabbt och sen slänga den. Men de har brutit ner the fractions of my former self. Synth! Bra!

03. Tony Allen "Crazy Afrobeat" /4.53/
En av årets bästa låtar hittills. Jag kan lyssna på den på repeat. Dance dance dance it's the crazy afrobeat (tror jag han säger i alla fall).

04. The White Stripes "There's No Home For You Here /3.43/
Jag citerar recension igen: "There's No Home For You Here" följer upp där "Dead Leaves on the Dirty Ground" slutade. Med skön kör och sökande sång som tar fart och får mod under tidens gång. Gitarren spelar orgel och tillsammans stämmer den och Jack upp i bästa Queen -kören.

05. Die Zorros "Blue Moon" /1.54/
Galna Schweizare anfaller. Vi skall trycka t-shirts där det står Die Zorros - Tanzen orchester. Svinbra, I tell you. Vill ni inte sjunga med när ni hör det här har ni inget hjärta i kroppen. Yla mot månen.

06. Blur "Out of Time" /3.51/
Första gången jag hörde låten var jag inte så förtjust. Men den växer och är klart bäst på nya skivan just nu. Kanske växer resten av skivan ikapp.

07. Lil' Kim "The Jump Off (featuring Mr Cheeks)" /3.54/
Lil' Kim är alltid omoralisk. Och jag har mest skrivit av henne som en bröstspännare (alltså, jag menar som en tupp nu, inget annat). Men det här är ju löjligt svängigt. Timbaland i och för sig, men det är inte bara hans fel.

08. First Floor Power "Streetfighting" /3.16/
Jenny Wilson är en av Sveriges bästa tjejer.

09. Zach de la Rocha & DJ Shadow "March of Death" /4.07/
De släppte den här som protestsång mot kriget. Om hans soloalbum kommer bli så här bra så blir det fantastiskt. Han har bara jobbat med bra människor också. Jag har så höga förväntningar. Automator, ?uestlove. Phew. Det måste bli bra.

10. Zongamin "Double Dostiev" /3.50/
Tung. Electro-Ennio Morricone- Punk-Surf-Funk-Clash.

11. The Realistics "Tiny Avalanches" /3.25/
På det stora hela tycker jag att The Realistics släpp på Adrian var onödigt. Varför plocka till sig något som man redan har bättre av själva. Första låten bara stinker av Strokes-rip också. Men den här är väl småsött.

12. Owl & the Pussycat "Blinds" /2.06/
Rock och handklapp. Bra combo.

13. Fireside "All Criminals are Us" /4.17/
Jag fattar ju inte Fireside. Men jag försöker lära mig.

14. Beastie Boys "In A World Gone Mad ... /3.27/
Beastie Boys gav också ut en låt mot kriget eller för freden beroende på hur man ser det. Old school. Urrraauf.

15. Harlem "Panama Red" /3.15/
Rockmonster på synth. Bra låt. Nästan PLP.

16. OP:L Bastards "Scorpius" /5.12/
Bad om lite electro-clash från OA. Det resulterade i en riktigt fet synthbasgroove.

17. Florence Valentin "Allt dom bygger upp ska jag meja ner" /3.15/
Demo, bättre än skivversionen. Det skriks Dexy's Midnight Runners efter Florence. Vi ska ha dem på vår fest.

18. Refused "The Deadly Rhythm" /3.34/
Jag hade tappat bort min "Shape of Punk to Come", trodde jag. När jag hittade den igen blev jag så glad att jag var tvungen att spela den om och om igen.

(2003-1 & 2003-2 här)

Permalänk

Kategori:

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/148

Kommentarer

Die Zorros - tanz mini orchester
borde det stå. åtminstone enligt affischen.

Kommenterat av: ph den 2003-05-06 kl. 11.39 #

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)