k-märkt

Skrämmande

Postat: 2003-06-27 kl. 13.08

Hade svårt att sova igår. Låg och pratade tills klockan var för mycket och försökte analysera min stress. Kände mig galen och ur fokus.

Vid två, halv tre så där hörde jag ett larm någonstans. Svagt men tydligt. Gick upp för att kolla vad det var. Lyssnade utanför fönstret, ingenting. Försökte bli klok på vad det var och om det faktiskt var något och inte bara i mitt huvud, men F hörde samma sak. Öppnade ytterdörren och kände brandrök. Hjärtat for upp i halsgropen. Drog på mig kläder snabbt och gick ut i trapphuset, lokaliserade ljudet nerifrån och började gå nerför trapporna. Röken låg tätare och stack lätt i mina näsborrar och när jag kom ner till nedre plan låg den snyggt och blå i lampskenet, långsamt vällande. Ljudet, en brandvarnare alltså, kom från en ständ dörr. Jag hörde grannarna därinne, skrik och skrän. En kvinnoröst som skrek hysteriskt, gråt och en man som ryade. Sen tyckte jag mig höra hostande och andnöd. Det kändes som en evighet, men gick på tiden från när jag gick nedför sista trappen och fram till dörren. Jag ringde på dörren, redo att springa upp och hämta barnen. Turligen öppnade min granne nästan genast. Från att ha gläfst åt sin fru eller barn eller vad det kan ha varit ena sekunden så var han lugn och trevlig mot mig. Han berättade att "hon" lämnat något på spisen, att läget var under kontroll och att han höll på att vädra ur lägenheten.

Jag gick upp igen och restprodukterna av adrenalinet fick mina händer att skaka. Pulsen slog och näsan stack fortfarande av röken.

Under tiden tänkte jag på vad jag skulle rycka med mig om det faktiskt brunnit och det inte hade varit lugnt. Jag kom fram till att inget var av värde egentligen. Jag skulle plocka datorn och försöka hinna med iPoden. Men sen kändes det som att inga prylar spelade någon roll. Jag har alltid tänkt att skivsamllingen vore det jag skulle plocka med mig först, men det hade jag inte gjort. Oviktigt. Det jag lyssnar på dagligdags är i alla fall bara det jag har på datorn och iPoden. Jag funderar på vad F och barnen velat ha med.

Permalänk

Kategori:

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/189

Kommentarer

Fy faan vad läskigt. Det är läskigt med eld. Hoppas att du har lugnat ner dig nu.

Kommenterat av: EcsM den 2003-06-27 kl. 14.00 #

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)