k-märkt

BuyMusic.com

Postat: 2003-07-23 kl. 11.05

300,000 Songs - For your PC! The Worlds Largest Download Music Store. (BuyMusic.com: Get Loaded)

Så har den första riktiga konkurrenten till iTunes Music Store lanserats. Med reklamfilm där Tommy Lee slår sönder gitarren i Apples print-kampanj (WMV). De andra reklamfilmerna är kopior på Apples. Smaklöst. Dessutom är det inte alls samma grej här. BuyMusic.coms reklamfilmer gör sig mest lustiga, det gjorde Apple också - men med värme.

Ganska ful sajt, och dålig slogan. Men det kanske kommer funka. Get Loaded är deras slogan. Särskilt kul när det står på Tommy Lees bröst efter att ha läst ut "The Dirt" i morse.

Skillnader:
iTunes Music Store har 200 000 låtar, BuyMusic.com har 300,000.
iTunes låter dig göra samma sak med alla låtar, BuyMusic.com har olika rättigheter beroende på bolag och artist (vissa låtar får du bränna 10 gånger, andra 3).
iTunes låtar kostar 99 cent, BuyMusic.com säljer låtar från 79 cent (men jag gick in och kollade på Audioslave för att se om man fick köpa enstaka låtar - vilket man fick - och såg att de kostade 99 cent styck).
iTunes säljer album för max $ 9,99, BuyMusic.com kostar albumen olika beroende på album, låtar och artister (Beyoncé Knowles kan inte ens köpas som album).
iTunes säljer låtar i AAC-format, BuyMusic.com i Windows Media.
iTunes har DRM i bakgrunden, BuyMusic.com har det direkt i webbläsaren.
iTunes kräver iTunes och en Mac, BuyMusic.com kräver en pc, Explorer 5 eller högre, Windows Media Player 9 eller högre, cd/dvd-spelare (av någon anledning, har inte riktigt förstått den delen).
iTunes har 1-click-download, BuyMusic.com har kundkorg.

Ingen av dem kräver prenumeration, ingen av dem får sälja utanför USA.

Michelle lär oss hur det hela funkar i tre filmer (Buy / Transfer / Burn). Känns fräscht med en tjej som hangs out, downloading music from the Internet.

Once you buy 'em, they're yours. Jo, det är sant. Om du inte vill bränna Beyoncé på mer än fem skivor. Eller redan har fört över låten till en mp3-spelare så många gånger du får (även om det är samma mp3-spelare).

iTunes verkar vara en bättre lösning, även om den ännu så länge bara finns till Mac. Men kanske vinner de ändå, de är ju först till pc trots allt (jag vet, Pressplay och Musicnet finns, men de räknas inte).

Permalänk

Kategori:

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/205

Kommentarer

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)