k-märkt

Mr. Kop 2003-6

Postat: 2003-07-14 kl. 12.30

01 Turbonegro "Intro: The Blizzard of Flames" /1.57/
02 Turbonegro "Wipe It Til It Bleeds" /3.43/
Egentligen har jag jävligt svårt för Turbonegro. Förstår inte vad alla jugends ser och hör. "Don't Say Motherfucker, Motherfucker" är en bra låt. Men i övrigt tycker jag det mest stinker gammal glam och poserande. Men jag kan inte hjälpa det, jag charmas ändå över deras plumphet och attityd. "Wipe It Til It Bleeds" är en dum jävla titel och därför riktigt bra.

03 Logh "At This My Arm Was Weakened" /5.19/
Jag måste köpa på mig deras skivor nu. Jag har känt mig lite tvehågsen och bara lyssnat lite förstrött, förutom på "Yellow Lights Means Slow Down, Not Speed Up" som är en riktigt bra låt. Eller också nöjer jag mig med den senaste "Raging Sun". Jag gav den första ett riktigt försök, men förkastade den som en trist skiva. Den nya har jag i alla fall hört fler bra låtar från, även om ingen topp är lika hög som "Yellow Lights ..."

04 Randy "My Heart, My Enemy" /2.27/
Just nu håller jag den högst på nya skivan, men det håller ju bara i sig tills jag fått en ny favorit igen.

05 Q-Tip "Barely in Love" /4.02/
"Kamaal the Abstract" är den skiva jag lyssnat mest på under våren/sommaren. Och varje lyssning tänker jag att skivbolagsmänniskorna måste vara galna. Inte tillräckligt bra för att släppas, jojo. Klaves-takten (eller vad det nu är) is to die for.

06 Entombed "Retaliation" /3.55/
Jag upptäckte väl egentligen Entombed först när de samarbetade med Kullbergsbaletten. Hade lyssnat till och från tidigare, men aldrig riktigt fastnat. Så några år senare går jag och längtar efter nya skivan. Oväntat.

07 Burek V "Carry No Evil" /2.43/
Den börjar långsamt sätta sig, skivan med årets fulaste omslag. Inte fantastiskt, men gott nog. PH borde kolla upp Laakso, när han går så i taket över Burek V.

08 Moneybrother "Feelings Getting Stronger in the Dark" /3.36/
Alla har väl fattat det nu, men sommaren och hösten tillhör Anders. Jag hoppas innerligt att jag inte är på semester lagom till Heart Attack Tour stannar i Örebro. Skulle verkligen vilja få en till omgång Moneybrother och den där spelningen jag inte fick med Randy i Småland.

09 Beenie Man "Dickie" /2.54/
Ok, det är sommar men det brukar inte påverka mig nämnvärt. Jag och ragga? Kanske har jag äntligen hittat hem bland jamaicas rytmer.

10 Hot Snakes "Salton City" /3.46/
- Do you Love the Hot Snakes yet!?" Nej, H, inte än, men "Salton City" är en låt i min smak.

11 Höghus "Stereotube" /4.22/
Min egen lilla hemlighet. Erika sjunger så jävla snyggt. I Knifes fotspår, men med doft av svensk jazztradition. Ska ta mod till mig och skriva lite mer om Höghus, men jag väntar på att få mer material. Men de får ju aldrig tummen ur.

12 Snoop Dogg "Succ Me Off" /3.06/
Subtil som alltid. Från Snoops mixtejp som han släppte för gratis nerladdning (egentligen inte rätt länk, men den officiella sidan funkar inte i Safari). Undrar vad pk-Roots gillar det. Säkert en hel del. Break em off some.

13 The Lost Patrol "Out of Date" /5.40/
Dennis utskälld och ensam. Så här får han ju inte göra, en patetisk jävla skiva som han tycker det är roligt att spela in. Ibland är punkscenen ganska kul i sin stelbenhet. För det är ju en ganska bra skiva.

14 Kaah "Work (s/m-remix) featuring Frosche (Spånka nkpg)" /5.26/
Lätt den bästa låten på "Jideblasko International", men det är ju inte Kaahs fel.

15 Komeda "Nonsense" /4.22/
PD hävdar att det är den bästa hittills. Skivan alltså.

16 The White Stripes "Little Acorns" /4.09/
Squirrel, squirrel on the wall, tell who's the smartest one of all.

17 Buccaneer, Bounty Killer and T.O.K. "Real Badman" /3.24/
Refrängen till "The Emperial March" är ju bara så jävla bra.

Permalänk

Kategori:

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/197

Kommentarer

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)