k-märkt

"The Dirt"

Postat: 2003-08-24 kl. 21.07

Tommy Lee, Mick Mars, Vince Neil, Nikki Sixx ledda av Neil Strauss. En galen, galen bok.

Samtidigt som det är en burlesk skröna, en lögnaktig historia om överdrifter och drömmar så antar jag att mycket av det faktiskt är sant i en form eller en annan. Och oavsett hur mycket eller lite pryd man är så chockar de förr eller senare.

Sprit, knark, sex, Ozzy Osbourne, myror, mer sprit, mer knark och ännu mera sex. Och sen lite musik. Ungefär så skrivs deras historia. Det är sällan jag läst en musikbok utan att vara särskilt sugen på att höra musiken. Vissa delar av mig tyckte inte alls om att läsa den, men andra njöt som den förbjudna sidan som läser skvallerpress med behållning. Det är en fascinerande inblick i deras hjärnor. En saga om glammetalbandet som vände upp och ner och ut och in på sig själva, Tommy Lees limskalle och silikonbehov, Mick Mars utomjordingar och teorier om hur världen sitter ihop, Vince Neils brudar och Nikki Sixx kreativa dilemmor. Deras kärlek och hat till varandra.

Tyvärr är ju de själva problemet med boken. De är lite för korkade för att göra det läsvärt, även om jag antar att Strauss styrt upp en hel del. Långa stycken skulle jag helst hoppat över, när jag läst färdigt dem. Men jag tvingas ju hela tiden framåt, för mer dirt, så att säga.

Tydligen har MTV Films och Paramount gjort allvar av planerna att göra boken till en film. Galenskaper. Med Johnny Knoxville som Nikki Sixx.

Länkar: Mötley Crüe, Motley Crue making a movie
Andra tycker: dagensbok.com, JAM!
Istället/också: "Looks That Kill" (låt), "Please Kill Me" (bok), "Dead or Alive II" (spel)

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/215

Kommentarer

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)