k-märkt

C60 vs cd-r

Postat: 2003-09-02 kl. 18.25

En ny undersökning visar att även om man håller cd-r skivor i mörka rum så slutar de ändå fungera efter endast två år. (The Register: CD-Rs deliver degrading experience)

En stund senare läser jag att kassettbandet fyller 40 i år. (Leben: Goodbye, my love, goodbye, Babelfishad)

Sen känner jag mig sorgsen. Tänk alla gånger man plockat upp ett gammalt blandband, satt i det i en av de få kvarvarande kassettbandspelare man har kvar och lyssnat till en förgången tid och fantastisk musik. Det kommer jag aldrig kunna göra mer. Den här tiden är borta. Och för mig dräpte verkligen cd-r:en kassettbandet. Det tog för lång tid att spela in, även om det var väldigt trevligt att göra det. Dessutom dog min stereo och det enda ordentliga kassettdäcket jag hade i samma veva som jag fick chansen att börja bränna skivor.

Men tänk då. Ett blandband. En bandare. Gärna utomhus. Det var ett recept på en bra kväll.

Och när jag ändå är inne på det, varför använder man inte bandare längre? FN började prata om det i förra veckan och jag har tänkt på det lite grand sen dess. Fan vad bra det var. Överallt man gick i grupp hade man med sig en bandare. Visst, det finns fortfarande tillfällen där bandaren får följa med, men jag har bara haft med den en gång i sommar. Det var på Hultsfred så det räknas knappt och jag tror förresten jag bara spelade skivor i den. Och den är det är det enda kassettdäcket jag har kvar hemma. Det svajar rätt kraftigt, även när sladden sitter i väggen, så det är liksom inte ett alternativ längre. Även om det aldrig var ljudkvalitén man var ute efter när bandaren var med Det räckte om det kunde bli någorlunda högt.

Kanske skulle iPod:en kunna ersätta bandaren, men då måste man släpa på ett löst högtalarset. Det är liksom inte samma sak. Och problemet med att det inte går att spara för att spela om tio år finns ju även där.

Nä. Jag häller upp en kopp kaffe. Höjer koppen till tredje skjortknappen och utbringar en skål för kassetten. Jag kommer sakna dig. Jag saknar dig redan.

Permalänk

Kategori: Musik

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/218

Kommentarer

Lösningen är ju naturligtvis att alltid spara en kopia på alla musikcd-r man bränner i en mapp i hårddisken. HD är billigt och pajar inte på samma sätt som cd.

Det pajar iofs på helt andra sätt och det är ju också tråkigt. Det är i alla fall en mer långsiktig lösning förhoppningsvis.

Kommenterat av: Covenant - 200 gb den 2003-09-05 kl. 12.01 #

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)