k-märkt

"Jason X"

Postat: 2003-10-06 kl. 17.08

Såg "Jason X" medan jag väntade på fotbollen i natt.

Det var ju en ganska dålig film. Inte så oväntat kanske, men ändå. Det känns som en plikt att se alla "Fredag den 13:e"-filmer. Den här gången var det Jason i framtiden, i jymden.

Några coola mord var det ju. Bäst var frysandet av ansiktet i flytande metall för att sedan krossa isansiktet mot bänken. Always brings a smile. Tvåa var snubben som snurrade ner längs en isborr som stod uppställd med spetsen uppåt.

Men allvarligt, vad har hänt med den raka moralen? Du gör något orepublikanskt och så dör du. Det är ju det bästa med Jason. Han är så endimensionell. Synda och dö, liksom. Men här dog alla hela tiden och bruden som inte gillade de yngre forskarstuderandena som bara ville ligga med varandra blev mördad först. Dessutom överlevde tjejen i det kåta paret alltihop. Hon gjorde ju flera kardinalfel - hon var korkad, hon knullade med sin kille, hon var självisk och feg. Herregud, liksom. Slash her up! Jag blev nästan upprörd.

Men de var inte filmupplevelsen i sig som är värd att minnas från det här, utan istället den bästa DVD-featuren nånsin. Random murder-funktion. Hur coolt är inte det? Dessutom var det bokmärkt till alla dödsscener. Oerhört fränt.

Dokumentären "The Many Lives of Jason Voorhees" var också sevärd. Hann se första kvarten före matchen och andra kvarten i halvtidspausen. Det roligaste med den var två nördfans som satt och var pundiga. Jag trodde det var ett skämt först, men de återkom hela tiden och fick ge sin syn på varför Jason var bra och frän. Sen var det ju ganska pinsamt med hur Sean S. Cunningham satt och njöt över hur mycket pengar han tjänat på sin skapelse, mer intressant var det att se Newline-bossen när han talade om hur avundsjuka de var när Paramount hade distributionsrättigheterna, trots att de egentligen inte ville ha dem. Och hur de byggde upp Freddy Krueger för att ha någonting att matcha med. Till sist nämnde de "Freddie vs Jason" och den lär ju bli frän.

Länkar: Friday the 13:th films (bland annat med intervju med "Ki-ki-ki"-kompositören), Jason X, Filmrullen (skön fokusering på dålig film),
Istället/också: "Fredag den 13:e", "Fredag den 13:e - del 2" (Jason första gången!), "Fredag den 13:e - del 3" (hockeymasken första gången!, på bio var den i 3D), "Wes Craven's New Nightmare" (bättre än allihop)

Permalänk

Kategori: Film

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/237

Kommentarer

Nu har du fel! Bästa mordet i Jason X är när han latjar runt med tjejjerna i sovsäckarna. Då höll jag på att bryta ihop i 180!

Total superhumor. :)

Kommenterat av: EcsM den 2003-10-07 kl. 13.38 #

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)