k-märkt

Digfi DSP

Postat: 2003-11-03 kl. 18.00

Några av de största svenska internetbaserade musikaffärerna som säljer cd-skivor via postorder ska även börja sälja musik i form av filer som laddas hem till kundens dator.

Det är Sami, Svenska artisters och musikers intresseorganisation, som lanserar en ny tjänst som gör detta möjligt. Den heter Digfi DSP och fungerar som en länk mellan skivbolagen och musiksäljarna.

- Vi får musiken i digital form från musikbolagen. Sedan lagrar vi den i våra egna servrar, säger Per Hägglund som är operativ chef för Digfi DSP.

Då behöver inte musiksäljarna själva lagra alla de tiotusentals filer de erbjuder sina kunder.

Men kunden märker inget av detta. Han eller hon gör sin beställning och betalning via musiksäljarens webbplats som automatisk ansluter kundens dator till Digfi DSPs servrar varifrån musiken sedan distribueras.

All right, men jag hoppas SAMI inte pinkar revir så de inte bevakar möjligheterna för sina medlemmars möjligheter i iTMS. Fatta vilken möjlighet det vore för svenska independents om de kunde sälja direkt i iTMS. Till både Europa och USA.

Länkar: dig-fi DSP (Hörni, ever heard of css? Pinsamt att göra texten så jävla ful när man till och med använder bilder. Det skriker verkligen - Vi tar till oss ny teknik, om den sajten.)

Uppdatering: (från digfidsp.sami.se)

Fråga: Vad behöver jag för att konsumera en musikfil?
Svar: Du behöver en Internetanslutning för att besöka butiken på Internet och även för att ladda ner musiken. [Nähä?] Du behöver en dator för att lagra filerna [Åh fan] och även en Windows Media Player [En sån alltså?] samt ett multimediapaket (högtalare och ljudkort) för att kunna spela upp filen [Följer en Windows Media Player med när man köper ett multimediapaket?].
(digfi-dsp: Frågor och svar)

Ehm, kommentarerna inom hårda paranteser är mina kommentarer. På sanning.

Permalänk

Kategori: Musik

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/268

Kommentarer

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)