k-märkt

Ingen fusion EMI och Time Warner

Postat: 2003-11-26 kl. 17.57

EMI Records has once again been jilted at the altar after current fiancé Time Warner ran off with another man. The man is Edgar Bronfman Jr. An 11th hour move has seen Time Warner sold to Bronfman, the former owner of Universal Music. Bronfman paid around $2.4 billion for his new record player. Time Warner's assets include the Warner, Elektra and Atlantic labels and artists currently charting include Red Hot Chili Peppers, REM, Matchbox Twenty, Linkin Park and Michael Buble. Bronfman has already announced he will streamline the business. That is expected to mean various labels within the Warner Empire with amalgamate shortly.
(Undercover: Time Warner Sold)

Det känns väl bra på något sätt, att det inte blev ytterligare konsolidering på storbolagsmarknaden, även om Universal kanske skulle må bra av att få storkonkurrens. Men mångfalden blir ju mindre ändå, när Atlantic och Elektra slås ihop. Inte för att de stog för så mycket egenhet ändå, nu för tiden.

Men det är inte mycket kvar nu av den stora dominanta mediajätten AOL Time Warner. Bolaget som skulle äga allt - distributionsvägarna (ISP) och innehållet (kulturproducent). Och synergi-effekt:a ihjäl resten av världen. Det bidde inget med det.

Permalänk

Kategori: Musik

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/297

Kommentarer

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)