k-märkt

Inprodicon gör en till Digfi DSP

Postat: 2003-11-13 kl. 14.08

Inprodicon, Independet provider of digital content, kommer inte att starta en egen musiksajt utan istället tillhandahålla tekniken och tjänsterna för att sälja nedladdningsbar musik till andra skivbutiker och portaler. Itunes blir inte först i Sverige. Musikgrossisten Inprodicon har bara veckor kvar tills lansering av svenska nedladdningstjänster med laglig musik från de stora skivbolagen.

Inprodicon, Independet provider of digital content, kommer inte att starta en egen musiksajt utan istället tillhandahålla tekniken och tjänsterna för att sälja nedladdningsbar musik till andra skivbutiker och portaler.

Även den brittiske nätmusikgrossisten OD2 står för dörren att lansera musiktjänster i Sverige efter årsskiftet.

(Internetworld: Svenskar utmanar Itunes)

Det blir trångt på den svenska marknaden. Det låter ju helt och hållet som samma lösning som Digfi DSP. Det är ju en ganska bra tanke, men det är ju innehållet jag är orolig för.

Det funkar ju liksom inte att ha halvtaskigt utbud. Det är ju därför särskilt AudioGalaxy, men också Napster, Kazaa och alla andra vunnit. Allt finns att få tag i. Oavsett om man bor i håla eller storstad. Och när materialet sprids istället för konsolideras oroar jag mig för att det ska vara ynkligt utbud i allihop.

OD2 var ett nytt namn för mig. Intressant att Microsoft inte bygger sin lösning själva. Smart. Låter någon annan ta riskerna och erbjuda tjänsten själva. Då kan de ju alltid utveckla eget och mörda den tidigare samarbetspartnern senare om de vill, de sitter ju ändå på tekniken.

Permalänk

Kategori: Musik

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/279

Kommentarer

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)