k-märkt

PlayLouder tjänar pengar på nedladdning och betalar för sig

Postat: 2003-11-17 kl. 20.41

For a monthly subscription PlayLouder MSP will provide a broadband internet connection bundled with high quality music services, whilst paying royalties to rights owners, songwriters and publishers allowing subscribers to freely exchange licensed music. Previously internet users have been sharing music illegally using P2P applications such as KaZaA and the music industry has not received any revenues from this unlicensed activity. PlayLouder MSP has already secured backing and music from leading independent record labels XL Recordings, Beggars Group of labels, V2 Music, PIAS Recordings and Ninja Tune.

Det är ju också ett sätt att göra det på.

En ganska frän tanke faktiskt. Du betalar för din uppkoppling, i nätverket du är inkopplad till finns musik att tillgå "gratis" för nedladdning. Och bolaget betalar upphovsmännen via intäkterna från ISP-tjänsten. Filerna öronmärks och DRM-skyddas på något sätt.

Dessutom ska tjänsten vara öppen för indiebolagen som ska presenteras sida vid sida med majorbolagen. Det ska bli mycket intressant att följa utvecklingen i just de fallen nu. Hur funkar indiebolagens musik i iTunes Music Store till exempel? När de har samma distributionsmöjligheter som majorbolagen.

Men PlayLouder MSP verkar å andra sidan inte ha några majorbolag i tjänsten (från början). De pratar bara om stora independents i pressmeddelandet. Och huruvida man äger musiken man laddar hem eller om man blir av med den ifall man skulle byta ISP får jag inte heller riktigt klart för mig, men antagligen inte.

Så nej, tjänsten skulle inte fungera för mig. Men tanken är riktigt god. Mina öron lyssnar efter ord som roaming i samband med det här. Då blir det ett problem mindre.

Permalänk

Kategori: Musik

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/287

Kommentarer

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)