k-märkt

Vattna munnen: Roundup om digital nedladdning av musik

Postat: 2004-01-12 kl. 17.06

There are other features, he says, that could attract users to the legitimate download market. "If you look at things that have done particularly well on the internet as a whole, such as Amazon, very few people have tapped nearly as well the peer recommendation element," says Johnston. "If you could trawl for ages and hear about people's favourite albums of the year, and get a choice of eight different recommendations every time you type in anything [and] then wed those kind of peer recommendation features and chat forums with the ability to acquire music, you'd have the dream service."

Where do I sign up?

Fan jag vill göra det där. Det går att göra riktigt bra, tror jag.

---

Sony vill, sent om sider, vara med:

Sony's new service, Connect, will be launched in spring and initially work only with Sony's range of music players, although the company says it will offer music downloads for users of other devices in the future. Connect will offer a range of music and pricing similar to its rivals, with 500,000 songs from all the major record labels for 99 cents (54p) a time, and entire albums for $9.95.

Så Sony hänger på alltså. Men det kan ju inte gärna vara helt okontroversiellt för de andra majorbolagen. Att hjälpa en konkurrent att lansera sin egen tjänst. Så de till och med tjänar pengar på Universal, (BMG, är det klart med samgåendet?), EMI och Warners musik. Men det där har ju alltid varit Sonys problem. De vill vara bra för konsumenter av hårdvara, samtidigt som de är överbeskyddande för sina kulturella produkter. Hörde någonstans att Sonys dvd-spelare är de sämsta att modda till regionsfrihet, för att Sony (filmbolaget) inte vill att man ska kunna göra det.

---

Äh. Det jag började skriva om var ju egentligen det här:

En viss Peter Jamieson som är chairman i the British Phonographic Industry säger till tidningen Times att han hoppas att skivbranschen och Apple snart skall komma fram till en överenskommelse och att handel ska komma igång i april i år.

Sweet! Det känns som det borde dykt upp för så länge sen så jag inte är spänd längre. Det intressanta i sammanhanget blir ju bara om det blir samma utbud eller ej? Jag börjar tvivla. Kan tänka mig att vem som får vilka stålar är en av de största stötestenarna för att lansera i europa.

Ta The Jon Spencer Blues Explosion. De släpper på Matador i USA men inte Matador Europe (Hupp! Sidan finns inte, vad nu då?). I europa är det istället Mute Liberation Technologies som ger ut Jon Spencer. Antagligen har de sinsemellan någon skön uppdelning av kostnader och intäkter, men vem är det som får stålarna när man laddar ner från Sverige?

Eller ta The White Stripes som jag fortfarande inte blivit klok på. De signades till V2 under buller och bång (Oindie! Helgerån! Aaah!) men i europa släpptes "Elephant" fortfarande på XL.

Permalänk

Kategori: Musik

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/331

Kommentarer

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)