k-märkt

Syndikering brejkar

Postat: 2004-06-29 kl. 17.52

The other important feature is that if there's a feed that only publishes once a year, you don't have to forget about it, it'll turn red when there's something new there. You can keep on top of everything when it's happening. This is the Internet version of the Associated Press, which started in 1848.
(Fast Company Now: Syndication Nation)

Precis.

Igår kväll när jag la mig för att sova tänkte jag på hur bra Apple är på att hålla upp fingret i luften. De kommer plocka upp tråden som bloggosfären dragit i det senaste året och ta med en ände till massmedierna nu. Som återigen kommer beskriva en Apple-lösning som en nyhet. Och det är det ju också. Det är något annat när ett storbolag tar till sig en gräsrotsteknik.

Att de sen verkar innovera RSS-läsaren är en annan sak. De plockar idén om att söka igenom bloggosfären (samt övriga källor som aggregeras) och kunna göra sökningar direkt i RSS-läsaren. En innovation för webbläsaren är det i alla fall.

Apple är bra på att brejka tekniker som är bra och ligger precis i ytskiktet. Jmf till exempel IP-telefoni-makaren som ville att Apple skulle göra en tillämpning av IP-telefoni för att världen skulle få upp ögonen för hans produkt. Iofs ett slött sätt att se på världen, men samtidigt ett realistiskt. Jobs reality distortion field är alltid in affect.

Verktyget måste in per automatik i grundinstallationerna. Då först tar massan del av tekniken.

Permalänk

Kategori:

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/399

Kommentarer

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)