k-märkt

Nykter blick på skivaffärskrisen

Postat: 2004-11-10 kl. 13.26

Håkan Erlandsson på Skiv- och nätbutiken Bengans i Göteborg säger att konkurrensen under de senaste tio åren kommit från andra branscher:

- Det kom dataspel, mobiltelefoner och dvd. Tidigare köpte man biobiljetter eller musik, nu ska hundralappen räcka till mycket mer, säger Håkan Erlandsson.

Musikprofessor Lars Lilliestam på Göteborgs Universitet håller med:

- Människors resurser är ändliga. Man har inte hur mycket pengar som helst att lägga på fritidssysselsättningar. Man har inte tid till allt. Det är många som glömmer att vi inte har inte tid till allt. Det verkar inte skivindustrin reflektera över. Det kommer nästan reflexartat att man skyller på nedladdningen som orsken till minskad försäljing.

Skönt att fler ser nyktert på situationen. Ibland tycker jag snarare skivbranschen borde se med tillförsikt på att de inte minskat mer.

Säg en vanlig gymnasiestuderande som har hela sitt studiebidrag och dessutom en mobiltelefon. Det är ju lätt 100 kr mindre i månaden att köpa skivor för då. Och när priserna skjutit i höjden så ...

Av samma anledning är det märkligt att spelpressen håller sig på så låg nivå. De som har råd att köpa tv-spel idag borde kräva bättre skribenter och mindre inriktning mot ungdomar. Åtminstone i några av tidningarna. Missil försökte, Gamereactor fortsätter väl på sätt och vis. Men det är inte tillräckligt. Kulturredaktioner tar bara i spel när det blir en diskussion om det i samhället, inte självmant och för dess eget värde.

Permalänk

Kategori: Musik

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/454

Kommentarer

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)