k-märkt

MT 3.1 och MT-Blacklist 2

Postat: 2004-12-21 kl. 21.33

Skit också.

Jag uppgraderade MT till 3.1 här. Det funkade smidigt. Men när jag skulle installera Blacklist gick det åt helvete. Tydligen har jag inte storable perl module installerat. Men det verkar som man var tvungen att ha det för förra versionen också, varför funkar det inte nu?

Jag borde inte uppgraderat. Jag borde börjat på nytt istället. Damn me to hell.

Resultatet är några hundra kommentarsspam på ett dygn. Blacklist brukar ju ta det mesta i vanliga fall. Men nu ... Jag har bett CB om hjälp, men han verkar inte ha tid heller. Damn.

Jag borde följt min första tanke och startat om, med en helt ny installation. Det kan jag ju i och för sig fortfarande göra. Men ...

En annan sak: Hur får man inläggen att heta fina saker istället för löpnummer? Märkte att det fanns med som standard när vi installerade 24timmarsbloggen, så jag hoppades att det bara skulle börja fungera när jag uppgraderade här.

Uppdatering

Skönt! CB räddade min dag. Genom att han installerat perl-modulen storable och genom uppdateringen till 2.03b har jag lyckats få igång MT Blacklist igen. Skönt!

Och Erik Stattins hjälp till självhjälp om fina url:ar från MT worked like a charm.

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/505

Kommentarer

Om URLar som heter fina saker: Under "Weblog Config / Archive Files" kan du i fältet för Archive File Template ställe in vad du vill att dina filer ska heta.

Skrev t.ex. <$MTEntryTitle dirify="1" trim_to="20"$>.php för att få filnamn som passar och som heter som dina inläggs titlar men trimmat till 20 tecken eller mindre.

Man kan ju göra URL:ar som ordnar inläggen i kataloger efter år, månad, dag och/eller kategori på detta vis.

Läs mer om hur man gör här:

http://www.elise.com/mt/archives/000286file_names_and_urls.php

Kommenterat av: Erik den 2004-12-21 kl. 22.08 #

Tack. Det ska jag ge mig på när Blacklist-problemet är löst.

Kommenterat av: Kal Ström den 2004-12-22 kl. 00.37 #

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)