k-märkt

Bra film, men fan ingen bra dvd

Postat: 2005-01-19 kl. 14.33

Tittade igenom listan över nominerade bloggar i Rave Awards (genom Erik) och hittar ett inlägg hos Blog Maverick som når close to home.

Its rare for me to watch a DVD at home anymore. If Im watching TV, its a basketball game, something on HDNet/Movies, or one of the HD channels, or something I Tivo’d. Typically Dave Chappelle or Law and Order.

/.../

Thats not to say I dont want to watch DVDs, or I havent watched DVDs. I do , and I have.

I watched them in hotel rooms on my PC. Ive watched them on my PC when Im on a plane.  Mostly, and Im sure this was my fault for not being careful, I watched half till the end, the other half until they stopped playing because of a scratch.

Blog Maverick Abandoned by the DVD business (2005-01-17)

Jag blir fan galen på alla dvd-filmer jag haft hemma som inte fungerat. Vi prenumererar på Bra film, och det är ett alldeles utmärkt system att hyra film på. Jag och videobutiker har blivit ganska inkompatibla de sista åren. Jag klarar inte av att komma ihåg filmerna jag hyrt när jag går till jobbet på morgonen, vilket alltid resulterar i trista böter. Och dessutom måste jag ju komma på att jag vill gå till videohökaren när jag vill se film. Med Bra film har jag film hemma ändå. Jag hyr jag fortfarande film i lokala butiken då och då, men det är undantagsfall när jag vill se något speciellt just nu nu nu.

Men, det är ändå ett aber. För alltför ofta är det ett hack på skivorna som gör det omöjligt att titta vidare eller missa ett eller annat kapitel i filmen. Och det är fan helt oacceptabelt. Visst, Bra film har ett system där man kan skicka efter en ny film direkt, men det känns ju helt galet. Jag vill ju se slutet på filmen direkt, inte om några dagar när ersättningsfilmen dykt upp.

Dels funderar jag på vad fan folk gör med dvd-skivorna. Men framför allt det grundläggande problemet. Ja, jag får mycket bättre kvalitet och filmupplevelse med dvd än jag fick med vhs, men bara när det funkar. När det inte funkar får jag en 100 ggr sämre filmupplevelse än jag fick med vhs-filmer.

Visst, lösningar finns ju redan med SF Anytime och dylikt. Men jag har ingen Windows-pc. Jag vill inte heller ha någon. Jag vill ha den tjänsten i min filmspelare. Inte i min dator som jag sedan ska föra över, på ett snillrikt sätt, till min tv. Sen verkar ju on demand-tjänsterna helt talanglösa också. Varför skulle jag inte vilja ha det allra senaste filmerna som on demand. Mycket märkligt.

Blog Maverick föreslår några olika lösningar för att komma runt problemet. En fil på dvd-skivan, en tjänst som kopplar upp sig mot nätet och autenticerar mot dvd-skivan och därefter strömmar filmen till mig. Jag skiter i vilket, jag vill bara se på film, inte hålla på och data (data, verb [göra saker med sin dator]).

Permalänk

Kategori: Film

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/531

Kommentarer

Finns det inte fiffiga små maniker för att reparera cd/dvd? Ska inte kosta mer än ett par hundra och funka bra som jag fattat det.

Kommenterat av: Björn H den 2005-01-20 kl. 00.11 #

Forutom dom trasiga DVD-filmerna sa har jag blivit besviken pa bra film pa manga satt.

1) Jag skickade en uppsagelse (egentligen ville jag ha ett uppehall i 4 manader over sommaren) men bra film nekade att de fatt nagon uppsagning och sa att den sakert forsvunnit i posten, vilket dom inte ansvarar for. Konstigt nog kom filmen fram som var i samma paket.

2) Jag klagade saklart pa tvangsmedlemskapet och nu far jag vanta 5 vardagar i stallet for 2 innan en ny film kommer hem till mig. Men aven i detta fall kan de skylla pa posten. Den har manaden kan man absolut inte saga att jag fatt utbyte for pengarna.

Nu vet jag i alla fall att jag inte ska bli medlem igen efter sommaren som var tanken. Aven om det ar valdigt dyrt sa ar det ratt behandigt att få filmerna i postlådan, men inte med de har villkoren. Ett foretag med dalig moral och ingen respekt for kunden!

Kommenterat av: Anna den 2005-04-26 kl. 12.42 #

Ja, det är slarvigt.

Vi skulle få en extra film i vårt abonnemang som plåster på såren för att alla filmer vi fått varit kassa (repiga). Men det fick vi aldrig. Befintliga kunder är den bästa marknadsföringen, det verkar som Bra film missat det.

Har du prövat Boxman?

Kommenterat av: Kal Ström den 2005-04-26 kl. 13.17 #

Nej, Boxman har jag inte testat. Visste faktiskt inte om att dom fanns... Har du gjort det? Har nån annan positiva/negativa erfarenheter?

Kommenterat av: Anna den 2005-05-05 kl. 22.38 #

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)