k-märkt

Programmet för Örebro läns filmfestival

Postat: 2005-01-18 kl. 02.36

På min todo-lista under perioden december-januari hade jag programmet för Örebro läns filmfestival. FN hade huvudansvaret för och designade pappersprogrammet och jag var ansvarig för sajten.

Nu har jag gjort klart sajten i semantisk validerande XHTML, med all layout styrt av CSS. Ska fortfarande lägga in en del bilder, men jag skulle ju bli klar under måndagen, så ... Webben är ju trots allt uppdaterbar. Men jädrar vad beige det känns utan kommentarsmöjligheter och trackback-funktionalitet förresten. Om de vill satsa lite mer på det nästa år ska jag göra en MT-installation av det.

På festivalen vill jag se:

Det jag kunnat konstatera under arbetets gång är att filmsverige är uselt på nätet. Och ingen filmsajt gör jobbet riktigt bra heller (förutom Weird Science då [varför har de inget RSS-flöde?], men det är inte riktigt det jag är ute efter här).

Filmbolagen är dåliga på att presentera sina filmer och när man väl gjort en sajt för att göra reklam för sin film låter man den dö alltför snabbt. Regissörer och andra filmarbetare är dåliga på att berätta om vad de gjort, både via egna webbplatser och i artiklar, var är filmarbetarbloggarna? Filmtidningarna är dåliga på att referera det andra gjort, framförallt är de usla på att använda webben. De länkar ingenstans förutom till det allra simplaste, det vill säga iMDB. Tråkigt. De mest ambitiösa är typ kataloger och varför ska man ha en till katalog när man har just iMDB? En egen katalog kan ha sin funktion, men det kan inte vara den enda funktionen när iMDB är så bra sajt som den är.

En annan sak: Varför gömmer man pressmaterial bakom inloggning i dessa blogg-dagar? Gratis gräsrotsmarknadsföring är ingenting för filmbolagen, eller?

Uppdatering

Prisa Jehova för browsercam.com.

Det visade sig att någon usel css-bugg tvingade ner innehållet nedanför högerspalten. Jag hatar Explorer. Men nu är det löst.

Uppdatering 2

Förresten vill jag påpeka två roliga saker. Dels att all-star-Gunnar är omnämnd som skådespelare i Violinspelet. Och dessutom känns det som att det här borde vara Baron, men det är det inte.

Permalänk

Kategori: Film

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/528

Kommentarer

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)