k-märkt

Senast spelad musik

Postat: 2005-01-19 kl. 21.30

Ända sedan jag slutade använda Kung-Tunes har jag velat ersätta det med något. Och helst något som interagerar med bloggen på ett smart sätt.

Jag har hittat tre alternativ hittills.

  • last.fm script

    Adriaan Tijselling har gjort ett script som frågar efter rss-flödet från Audiscrobbler/last.fm. Scriptet körs genom ett cron-script som körs var tionde minut.

  • iTuneswatcher

    Ett Applescript som kollar vad är senast spelat i iTunes och som sedan laddar upp det till en server. Använder Amazons API för att få ut omslag och sånt. (Frän implementation av iTuneswatcher.)

  • OrderedTunes

    Ett cron-script som gör samma sak som iTuneswatcher, men som även kopplar till iTunes Music Store. Skillnaden är att OrderedTunes går efter XML-filen som iTunes genererar och frågar inte själva programmet.

Jag vill ha en combo! Jag vill ha ett script som interagerar med Amazon, men som hämtar data från Audioscrobbler. Audioscrobbler är en frän tjänst, dessutom är den coolast eftersom det finns plug-ins till vilken mediaspelare som helst, typ. Och för att det adderar data till tjänsten.

I och för sig kan jag ju använda iTuneswatcher och fortsätta använda plug-in:en. Men det är ju inte riktigt lika fränt. Och jag vill helst slippa komma ihåg att sätta igång ett program när jag slår på datorn.

Permalänk

Kategori: Musik

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/535

Kommentarer

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)