k-märkt

Basajev gift igen

Postat: 2005-02-25 kl. 09.40

Jag studsade till när jag läste morgonens NA vid frukostbordet idag. På en av familjesidorna, bredvid predikoturerna (som nästan upptog hela uppslaget) och en tvåspaltskrönika (I Vintrosa äter man inte sushi om en författare som reser till storstan och misstar wasabi för avokadoröra) hittar jag en liten TT-Reuters-notis om Sjamil Basajev:

Krigsherren Basajev gift igen

Den tjetjenska krigsherren Sjamil Basajev har tagit sig en tredje hustru, rapporterar gerillasajten kavkazcenter.com

Bröllopsfesten verkar han dock mest ha ägnat åt att prata krig med andra militanta islamister som sägs ha kommit långväga ifrån för att delta i firandet.

Den nya hustrun beskrivs i förbifarten som en "fullblods kubankosack" och syster till "en av de ryska islamiska krigarna".

NA Krigsherren Basajev gift igen (2005-02-25)

Första tanken är att någon misslyckats i placeringen av nyheter. Men sen sprider sig en mer försonande tanke. Var skulle det annars höra hemma? Ett glatt giftermål? På familjesidan naturligtvis! Mänskligt och sött om krigsherren som aldrig någonsin beskrivs på ett humant sätt. Det gör han ju egentligen inte i notisen heller, men familjesidan i sig smittar artikeln till en nästan rosigt romantisk artikel om något väldigt vardagligt.

Permalänk

Kategori: Media

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/565

Kommentarer

Så här i efterhand kan man ju tycka att han borde tänkt mer på sina hustrur.

Kommenterat av: Kal Ström den 2006-07-11 kl. 14.14 #

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)