k-märkt

Bookrunner.se - kassast på nätet

Postat: 2005-02-22 kl. 16.10

Ärligt talat, jag trodde det blivit något fel. Bookrunner är en chock av fulhet. När lärde sig de göra webbplatser? Get off my Internet.

Bookrunner

När jag läste notisen i DN tänkte jag att det där är väl bra. Att det ju finns tjänster som gör det där redan, men att konkurrens är väl bra. Fast en av de viktigaste sakerna när man ska konkurrera är att man måste vara bättre än de man ska konkurrera med, åtminstone för att vinna. Ta en titt på bookrunner.se. Vad ska de försöka vara bättre på?

Hur kan de få en artikel i DN? Hur gick det till? Tittade de aldrig på sajten? Ligger de med varandra? OK, bookrunner.se har tips från kändisar. Men de har inte ens lyckats länka de boktipsen till köp i de bokhandlare de säger att de ska guida till.

Utgå alltid från Bookrunner.se när du skall köpa böcker

Bookrunner.se Tickerscrollerthing

Varför då? Bookrunner.se är kassa. Pinsamma. Varför skulle jag inte gå till Bokfynd eller Bokpris istället?

Ta bara deras visa sätt att köpa annonser hos Google. Om jag söker på bookrunner får jag inte bookrunner.se på första träfflistsidan. Det är OK, de har inte varit med så länge och dessutom har de en usel frame-lösning som gör det lite svårare att få bra sökträffar. Men de har köpt en Google-annons, det är bra tänkt för de som söker efter dem när de sett artiklar om dem. Men de har inte köpt sökorden böcker eller bok.

Webbdesignen för sidan vill jag inte ens nämna. Det skulle vara en skam för branschen. Det där är inte webbdesign. Såna där sidor finns inte längre 2005. Definitivt inte i helt nya projekt.

Sen är det här roligt också:

Vanligtvis vill journalister vara först med sina nyheter. Att någon annan tidning har skrivit är snarare en anledning till att inte skriva. Varför skulle det vara ett argument skriva en artikel på en nyhet som inte längre än en nyhet?

- Fast är nyheter alltid sånt man är först med?… Det är ju många tidningar som har läsare som inte läser DN. Då kan det ju bli det en nyhet för deras läsare.

Resumé Men hallå Jonas Werngren ... (2005-02-22)
Bookrunner, ny version (skärmdump)

Muhaha. De har lagt upp en ny version. Jag får varningar om Possible IDN Spoofing Detected när jag klickar på Sida 3 som är en e-postlänk. Talanglöst.

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/557

Kommentarer

Det där tänkte jag också skriva! Inte lika utförligt kanske, men i alla fall ta upp den bristande kvaliteten hos tjänsten och faktumet att DN valde att skriva om det. Märkligt.

Kommenterat av: Erik den 2005-02-22 kl. 16.29 #

Wow. Hur kan man släppa ut något sånt?

Kommenterat av: Pierre Andersson den 2005-02-22 kl. 17.13 #

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)