k-märkt

Revolver i ny kostym, skjuter sIFR

Postat: 2005-05-25 kl. 10.38

Musiktidningen Revolver har redesignat. Good for them.

Vi är ganska stolta över att kunna bjuda in dig till nya Revolver.
En helt ny design - luftig och ren med större fokus på bilder. Tillsammans med klippan Hans Nilsson har vi byggt sidan helt enligt webbstandard.

Vi börjar från och med nu att betygsätta våra albumrecensioner. Givetvis kan du även i fortsättningen sätta eget betyg i dina kommentarer.

E-post Nya revolver ute nu! (2005-05-25)

Jag har fortfarande lite svårt att leva med att sIFR-rubriker (eller kanske IFR-rubriker?) laddas efter sidan är färdig. Men det är fint. Bra jobbat. Fint att de låter bilder vara med så mycket mer.

Fast webbstandard? Borde de inte validerat sidan en gång då? Och Transitional doctype? Tsk tsk. Fegisar. Hehe.

Permalänk

Kategori: Musik

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/648

Kommentarer

Det är sIFR, och visst är det synd att den laddas efter sidan. Men det blir som en lite överraskning!

Att validera sidan är ju bara bogus, med tanke på de trvilala errors sidan får. Men en vacker dag kanske...

Kommenterat av: Christoffer den 2005-05-25 kl. 10.55 #

Vänta nu här, säger herr Internetworld-redaktör att tillgänglighetsanpassning bara är bogus? Huh huh huh? (Det jag menade var: Om ni ändå ska gå ut och säga att ni följer webbstandarder så kan ni ju validera en gång så ni hittar att ni glömt alt-texten för sidhuvudet på alla sidor.)

Kommenterat av: Kal Ström den 2005-05-25 kl. 11.04 #

Jag tycker att det finns en sund skillnad mellan att tillgänglighetsanpassa och att följa valideringskraven till punkt och pricka.

Men alt-texterna är åtgärdade, tack för tipset.

Kommenterat av: Christoffer den 2005-05-25 kl. 11.15 #

Får man önska att ordet revolver (överst till vänster) blir klickbart och leder till ettan, samt att rubrikerna till artikel-puffarna från ettan också blir det?

Kommenterat av: Patrik H. den 2005-05-25 kl. 13.28 #

Jag har hört en del om flash-rubrikerna men inte riktigt testat det tidigare. Måste säga att det funkar skitdåligt för mig som har en flash-blockerare. Inte alls roligt att behöva klicka på varje rubrik för att kunna se vad det står. Bilder hade varit överlägset för mig.

Nej, sidan blev tyvärr helt oanvändbar för mig:(

Kommenterat av: Björn Hagström den 2005-05-25 kl. 13.49 #

En länk till Revolver hade kanske varit bra i det här inlägget? Nu var jag ju tvungen att göra tolv extra knapptryckningar för att komma dit och titta, istället för bara ett enkelt musklick. (. Och skriva den här kommentaren på hur många tecken som helst .)

Tänk så mycket tid du stjäl från mitt tentapluggande. Fy på dig! ;)

Kommenterat av: David Pettersson den 2005-05-25 kl. 14.21 #

Ang. validering så är väldigt svårt att styra den med så många skribenter, kommentarer och dylikt. Kan dock säga att den rena html-koden validerar till (nästan) 100%. Det sista lilla kommer åtgärdas.

Likaså gäller Doctypen, då det fortfarande används en hel föråldrade taggar i de äldre artiklarna. Kanske byta upp till Strict vid ett senare tillfälle.

Det är ju en tråkig bieffekt med flashblockerare, att den även blockerar sådant som kan ge besökaren en bättre upplevelse. Det kommer dock gå att välja bort flashrubrikerna om man vill inom kort.

Kommenterat av: Hans Nilsson den 2005-05-25 kl. 14.26 #

David: Äh. Glömde. Jag glömmer ofta bort sånt. Bättre nu.

Björn: Jag tror att Mike Davidsson och resten av de som håller på med sIFR tittar på en lösning för det där faktiskt. Har för mig att jag läst något om det. Varför har du Flash-blockerare för? Det är ju töntigt.

Hans: Liar liar pants on fire. Tecknet som inte validerade borde escape:as av systemet. Det enda skribenterna kan göra fel är väl om de skriver in html för hand och det gör de väl ändå inte? (Alltså, vi gör ju det på dagensskiva.com - men jag hoppas att vi är ganska ensamma om det. Det är en dålig idé som vi förhoppningsvis snart kommit ifrån.) Det blir ju inte mer rätt med tag soup för att man inte har en strict doctype, det enda som händer är att det inte validerar. En strict doctype är att ta ställning för den semantiska webben. Det är bra. Transitional är en cop-out.

Kommenterat av: Kal Ström den 2005-05-25 kl. 14.39 #

Ok, jag kan väl hålla med om att Transitional är att gå den lättare vägen, men omständigheterna har gjort att det blev så (bl.a så, jo, html av skribenterna). Tycker nog att en layouttabellös sida, med i övrigt semantisk kod är ett ganska stort ställningstagande. Och skulle Revolver bestå av tag soup menar du?

Och ang. flashblockerare så känner sIFR numera av den som finns till Mozilla (FlashBlocker), och återger texten utan sIFR. För övriga blockerare finns det än så länge ingen hjälp.

Kommenterat av: Hans Nilsson den 2005-05-25 kl. 16.30 #

Hans: Nej, det var inte så jag menade. Jag svarade bara på din kommentar 14.26 om att det användes föråldrade taggar.

Det är rätt fin kod. Jag skulle inte gjort riktigt likadant. Men det gör inget.

Fast jävlar vad det kliar i fingrarna att göra om dagensskiva.com nu. Gahh!

Kommenterat av: Kal Ström den 2005-05-25 kl. 16.51 #

Jag gillar rubrikerna jättemycket och tycker det är bortskämt att klaga på att man måste vänta tills sidan har laddat. Det tar ju högst en sekund eller nåt.

Jag värderar skönhet högre än tid. Särskilt på fula internet.

Kommenterat av: Fifi den 2005-05-25 kl. 16.53 #

Kal: Ahh, ok.. sorry. Det var rätt illa ställt innan, så jag kunde ju inte göra det värre iaf. Visst finns det saker man kan göra annorlunda, helt klart. Skulle säkert inte göra likadant om jag började om idag heller för den delen.

Och ja, är det inte dags för en dagensskiva.com revisited snart?

Fifi: Tack!

Kommenterat av: Hans Nilsson den 2005-05-25 kl. 17.07 #

Hans: Hehe. Jorå. Dags har det varit länge. Men jag vill inte säga några datum. Vi håller i alla fall aldrig våra planer. Och jag vill inte jinxa den utveckling som är på gång.

Kommenterat av: Kal Ström den 2005-05-25 kl. 17.25 #

Men det är ju flashblocker jag kör och den blockerar alla rubriker...

För mig krävs det 16 klick innan jag ser alla rubriker. Inte helt rimligt. Visst, jag kan sätta revolver på mig tillåt-lista men orkar jag det om jag är en vanlig tillfällig besökare? Den där sekunden som Fifi pratade om är rätt fort överskriden. Det tar faktiskt bara 2 sek innan just det händer och då har jag knappt hunnit börja klicka på rubrikerna.

När det gäller flashblockeraren så är nog alternativet för mig att inte tillåta flash alls och det gör ju knappast saken bättre eller?

Kommenterat av: Björn Hagström den 2005-05-27 kl. 10.52 #

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)