k-märkt

Bloggarna som nyhetsrapportörer: Londonbomberna

Postat: 2005-07-07 kl. 13.50

Explosioner i en ring runt London i en till synes välplanerad attack. Bomberna är antagligen konventionella vapen. Inga tecken på kemiska eller andra typer av vapen säger terroristexpert i Sky News.

Månhus Beta Trafikkaos (2005-07-07)

När man tycker de traditionella nyhetsmedierna inte riktigt räcker till är det alltid ett test av hur väl bloggarna fungerar som alternativ nyhetsförmedlare.

Månhus Beta har uppdaterat sedan 10.39 med den äran. Innan Rapports lunchsändning hittade jag fortfarande ingenting på SVT:s webbplats, trots att det small redan 10.10 på morgonen (svensk tid, 09.10 GMT).

Der Spiegel säger att al-Qaida har tagit på sig attentatet.

Jag tänker på etikettering i samband med det här. Jag kände direkt att jag ville ha en etikett att sätta på det så jag kan leta vidare. Problemet är att välja vilken etikett? Styrkan med etiketter är att det blir som det blir, men när man behöver samordning så är inte som det blir helt optimalt. Dessutom är det här mer ett uttryck än det kan destilleras till ett enda ord. Svenskan är bättre än engelskan i det här fallet när vi kan sätta ihop ord till ett ord. Londonbomb istället för London bomb, där det senare exemplet skulle bli två etiketter om man inte använder ett hårt mellanslag.

Technoratitaggar: , , , , , , ,

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/689

Kommentarer

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)