k-märkt

Billy släpper sargen

Postat: 2005-09-08 kl. 10.33

Billy Rimgard kommenterar Olle Josephsons Språket blir sämre - dialogen bättre:

Det bästa med Beneath a Steel Sky är att jag här har upptäckt att det faktiskt kan vara ganska kul att skriva igen. För sådär ett halvår sedan var jag så totalt övertrött på att producera text att det lilla jag fick ur mig blev skitdåligt. [...]

BASS har faktiskt gjort det hela roligt igen. Här kan man skriva lite vad som helst, gärna med omotiverade inslag av engelska ord och nörduttryck. För om någon klagar? Fuck you, det är en blogg, jag gör vad jag vill, liksom.

I Svenska Dagbladet har språkkillen Olle Josephson tittat på vad som skiljer sig mellan tre skribenters tryckta artiklar och deras bloggpostningar. Nå, nu går det ju inte att göra en så omfattande textanalys av stilfigurer och sånt på ett så litet utrymme som Josephson har fått på sig, men det är ändå en ganska intressant grej han kommer fram till: Samtliga skriver »lite mindre genomarbetat«.

Ah, befrielsen! Frisk luft! Den största behållningen jag har haft av BASS är att få vara just »lite mindre genomarbetad«.

Beneath a Steel Sky Släpp sargen! Enklare språk, förfan! (2005-09-07)

Jag skulle inte riktigt beskriva det så, men jag håller med om känslan. Det är inte att jag låter bli att bearbeta språket som gör det värt att blogga, det är valet av ämnen. På alla andra ställen hämmar jag mig med tveksamheter om vad andra skulle kunna tänkas vara intresserad av att läsa om. Det kanske bara är jag som bryr mig.

Poängen är att det inte spelar någon roll om det är bara jag som bryr mig. Fuck you, det är en blogg, jag gör vad jag vill, liksom. Och den känslan gör att det känns som jag har närmare till tanken. Ett renare utlopp. Det gillar jag.

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/736

Kommentarer

Fast du värderar ju dina texter fel lite för ofta.

Kommenterat av: Patrik H. den 2005-09-08 kl. 23.44 #

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)