k-märkt

Fredrik Polback och Frida Hyvönen

Postat: 2005-09-30 kl. 20.53

Nerikes Allehandas nöjesredaktör Fredrik Polback har såna extrema problem med sin självbild. I dagens tidning fanns en intervju med Frida Hyvönen inför dagens Örebrospelning.

Så här avslutar Fredrik en ganska annars ganska normal intervju om hennes artisteri:

Du flyttade hemifrån när du var 15. Varför?
Jag tycker det är tråkigt att prata om det, det var så längesedan. Var och varannan människa i Sverige vet var jag gick på gymnasiet och vad jag tyckte om det. Jag ångrar att jag över huvud taget öppnade munnen.

Hur var det att gå på musikgymnasium?
Jag vill inte prata om det. Förstår du inte vad jag säger?

Fredrik Polback

NA Hyllade Hyvönen (2005-09-30) [en alternativ version utan ovanstående finns på nätet]

Som jag läser det försöker han på något sätt avslöja Frida. Dra ner brallorna på henne och visa att hon minsann inte är sån som ni tror. Det enda han avslöjar är sig själv. Hans kvinnosyn har han redan beskrivit i otaliga krönikor och det här är inte första gången han gör likadant mot artister som han inte tycker gör som han vill. Jag bryr mig inte om att han låter texten skina av sina egna åsikter, men jag bryr mig om att han försöker smyga igenom dem. Ynkligt.

Det var ju skittråkiga intervjufrågor som så många ställt förut. Om han bara gör sitt jobb bättre så får han bättre svar. Han tror att han var skjutjärnsjournalist, men han var bara ett skjutjärnsarsel.

Permalänk

Kategori: Media, Musik

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/766

Kommentarer

Oväntat att det var just de frågorna och svaren som inte fanns med i webbversionen...

Kommenterat av: Patrik H. den 2005-10-02 kl. 14.38 #

Jag tycker nog att de avslutande frågorna tyder på en viss självdistans. För resultatet blir ju att reportern framstår som lite av en idiot. Det är dessutom nästan lika roligt att det finns med i texten som Musikbyråns taskiga genidrag häromåret att sända Magnus Bronis pinsamma intervjuförsök med en dryg Ryan Adams.

Kommenterat av: Christoffer den 2005-10-21 kl. 09.56 #

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)