k-märkt

Anders Edwartz

Postat: 2005-11-10 kl. 00.43

Den 24 oktober 2005 lämnade Anders Edwartz oss med en stor tomhet. Anders Edwartz var min vän och chefredaktör för dagensskiva.com:s systersajt dagensbok.com från när han tog över sajten när den låg nere under några månader 2002 tills nu på hösten 2005. Under den tiden har sajten växt och blivit landets största litteratursajt. Det hade aldrig gått utan honom, utan hans kraft och vilja.

Jag förundrades ofta över kraften och viljan. Hans kraft hjälpte mig att relatera till mitt eget liv. Allt blev lite tydligare då. Med Anders som filter var det lättare att se på det som egentligen var viktigt. Jag log när jag fick reda på att orden i dödsannonsen, som också återgivna i minnesorden som David Enemar skrev, kom från Anders själv. Naturligtvis.

Trots att jag kände honom en så kort tid och träffade honom alldeles för lite känner jag en stor saknad. Jag har svårt att plocka bort honom från sakerna i min närhet. Det känns ...

Idag går vi på begravning.

Jag fick Gentlemen och Gangsters idag av FN. Jag kommer tänka mycket på Anders när jag läser dem. Det känns ödesmättat att Gangsters blev den sista boken han läste. Jag minns gnistan i hans ögon när han pratade om att han läst ut den, jag tror det var sista gången jag såg honom.

Permalänk

Kategori:

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/821

Kommentarer

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)