k-märkt

I say goddamn, Peter Dahlgren

Postat: 2005-11-07 kl. 03.08

Peter Dahlgren listar präster från Örebro som skrivit på Prästdeklarationen:

Det är tydligen så att allt som står i bibeln som är Guds ord. Och allra helst ska vi gå till Paulus och Gamla testamentet. Då blir det rätt.

Ok. Då vill jag bara fråga:

Henrik, är det OK att offra sina barn?

[...]

Jag hoppas mina frågor visar på problemet att ta hela bibeln som Guds ord. Men tydligen finns det personer i Svenska kyrkan idag som fortfarande envisas med att mena att allt i bibeln kommer från Gud. Det känns fundamentalistiskt.

Själv gillar jag Markusevangeliet. Där är Jesus både radikal och mänsklig. Jag tar inte allt Jesus säger där för sanning, men det ger intressanta och spännande delar för att skapa någon slags helhet. Fler svartkappor borde nog läsa Markusevangeliet lite oftare. Kanske utan fundamentalistglasögonen. Men det är kanske för mycket att hoppas på. Men vi kanske kan be om det tillsammans.

Peter Dahlgrens blogg Uppropet är fundamentalistiskt (2005-11-06)

Där hittar jag bland annat vår granne.

Själv är jag mest nyfiken på vad Petra Waller, Susanne Kårlin, Pamela Garpefors, Kerstin Danell, Agnes Holmquist, Ingegerd Carlsson, Jannica Norén, Miriam Klefbeck, Evalotta Kjellberg, Hanna Bäckström, Margareta Melinder, Charlotta Nylund, Veronica Willner, Eva Odhner, Lovisa Carlsson, Ulla-Britt Sundin, Gun Berntsson, Helena Hummler, Ulla Welén, Therese Bjerle, Doris Nybo, Barbro Bjerle och Madeleine Rogalski tycker om att kvinnan ska tiga i församlingen?

Såsom kvinnorna tiga i alla andra de heligas församlingar, så må de ock tiga i edra församlingar. Det är dem icke tillstatt att tala, utan de böra underordna sig, såsom lagen bjuder.

Permalänk

Kategori: Humaniora

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/817

Kommentarer

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)