k-märkt

Last.fm 2.1

Postat: 2006-11-04 kl. 10.39

Last.fm har uppdaterat sin webbplats med några intressanta saker:

Flash-spelare
Istället för att endast tillåta deras alldeles för bloated spelare har de nu också börjat erbjuda en flash-spelare för lyssning av radiofunktionerna på sajten. Om de ger mig en möjlighet att inkludera spelaren också så har jag radio från gruppen för dagensskiva.com.
Nedladdning
Independentartister har fått möjligheten att ladda upp sina verk till Last.fm som sedan erbjuder nedladdning av dessa. Det mest intressanta sättet är genom listorna. Om jag, till exempel, spelar Narita Made med Tujiko Noriko kommer en nedladdningslänk presenteras i samband med min senast spelade-lista.
Evenemangskalender
De verkar inte använda någon annan tjänst för att aggregera evenemang, vilket kanske är lite synd, men de bygger ut sin plattform på ett smart sätt som imponerar. Last.fm använder metadata på ett av de mest spännande sätten jag vet. Nu behöver de snart börja samla in mer data (geografisk data främst) för att göra den där tjänsten ännu bättre.
Kärlek
I en utveckling av grann-tanken gör de nu en jämförelse med alla användare, när du surfar som inloggad användare. Jag är tydligen superkompatibel med Patrik Hamberg men bara medelkompatibel med Fifi.

Det som framför allt är roligt med utvecklingen är att de verkar röra sig snabbare nu för tiden. Det var inte så länge sedan de lanserade den nya versionen. Plattformen verkar vara lagd för att göra nya saker snabbt och det är lovande.

Permalänk

Kategori: Musik

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/1232

Kommentarer

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)