k-märkt

k-märkt v21

Postat: 2005-05-30 kl. 00.33

 1. Bloggforum 2.0 evenemang

  En mycket trevlig dag. Synd att jag inte hann prata mer med Erik. Och var var David Pettersson? Fast jag är mycket nöjd med de jag faktiskt hann med. Ska uppdatera mina xfn-attribut så snart jag hinner.

 2. Henrik Torstensson bloggare

  Det var på tiden.

 3. Airport Express pryl

  Trådlöst nätverk is da bomb. Jag har dragit på att installera det för jag tänkte att det skulle krångla. Det gjorde det också. Men inte så mycket. Nästa recension ska jag skriva på balkongen.

 4. Karate Bob Dylan Wrote Propaganda Songs låt

  Ah! Karate gör fyra Minutemen-covers på nya släppet inifrån akvariet. They Jam Econo. Watt, Boon, Hurley: I salute you.

 5. Leela James Music låt

  Oväntat svängig grej.

Permalänk

Kategori:

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/655

Kommentarer

Trådlöst är grejen hela dagen. Försöker övertyga min chef att vi borde ha trådlöst här på jobbet...

Kommenterat av: N|. den 2005-05-30 kl. 09.43 #

Tentaläste :( Eller jag borde ha gjort det i alla fall.) Tack för att du testar min trackbackfunktion! Till och med favicon-hämtningen verkar ha fungerat.

Jag lyssnar på Steffanies inspelning av "Avancerad bloggning" nu.

Kommenterat av: David Pettersson den 2005-05-30 kl. 15.31 #

Problemet med att det funkade var bara att det påminde mig om att jag måste byta den där favicon:en. Jag skulle ju aldrig använda den, bara testa den för att se om det fungerade.

Kommenterat av: Kal Ström den 2005-05-30 kl. 15.45 #

Nej, den är väl inte så representativ här.

Hmm, den ser inte ut av vara samma som på Dagensskiva.com. Den här ser inte ut att ha de skräppixlar mellan vinylen och etiketten som den på Dag... verkar ha, eller lurar jag mig själv nu?

Apropå favicons kan det vara värt att länka till Daniel Burkas sammanställningar av bra sådana på hans blogg Delta Tango Bravo, http://www.deltatangobravo.com/.

Kommenterat av: David Pettersson den 2005-05-30 kl. 16.26 #

Ja, det var verkligen synd att vi inte hann prata mer. (Visst vore det förresten rätt coolt med en eftermiddag som *bara* handlade om "avancerad blogging" - där man kan djupdyka i de riktigt geekiga sakerna? Dema olika saker, som Erik Hedenströms 3g-rssläsare, video-bloggande och podcastande. Lite byggklosswebb och sånt. Hmm.)

Kommenterat av: Erik den 2005-05-30 kl. 19.47 #

Ja, det vore schysst. Och kanske prata visioner också. Så vi inte nödvändigtvis behöver vara reaktiva i den svenska bloggosfären. Kan inte någon göra en technorati-tags-grejja för Sverige till exempel? Social tagging är fränt, men det fungerar bäst på engelska eftersom det dränks i annat.

Kommenterat av: Kal Ström den 2005-05-30 kl. 22.44 #

Jo, det där med språk för taggar kan bli riktigt besvärligt. Jag funderade på det idag när jag skrev in taggar på några del.icio.us-länkar till svenskspråkiga sidor. Jag vill ju helst samla sidor på olika språk under samma tag men ändå inte skräpa ned för andra genom att länka till sidor på "obegripliga språk".

Kommenterat av: David Pettersson den 2005-05-30 kl. 23.25 #

Å andra sidan så gillar jag verkligen den korsbefruktningen av webben. Jag pratade med någon om det på bloggforum också: Problemet med bloggosfären är att man bara läser det man redan läser (de man redan håller med). Social tagging skulle kunna ändra på det eftersom det bara sorterar på de som skriver/länkar till/fotar företeelser.

Och om man då dessutom når hela världen via samma tagg så är det ju en bra sak. Men jag skulle vilja göra språkuppdelningen också. Och slå två flugor i en smäll.

Men David, borde det inte gå att göra en uppdelning på det språk som är deklarerat i html-koden? Om det är ett språk deklarerat alltså?

Kommenterat av: Kal Ström den 2005-05-30 kl. 23.33 #

Du menar i stil med lang="sv" i html-elementet? Hur många använder det egentligen? Du och en hel del andra bloggare, men andra sidor? Jag gör det tydligen inte längre. (oops - det måste ha försvunnit när jag ändrade mallsystem!)

I och för sig finns det i nödfall andra sätt att ta reda på vilket språk en sida använder, t.ex. statistik på ord eller bigram i texten.

Kommenterat av: David Pettersson den 2005-05-30 kl. 23.54 #

Anar jag en ny favicon nu?

Kommenterat av: David Pettersson den 2005-06-02 kl. 18.17 #

Heh. Jo, men jag kan fan inte få fram den i någon webbläsare.
Lite fantasilös kanske. Men bättre än förut.

Kommenterat av: Kal Ström den 2005-06-02 kl. 18.28 #

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?