k-märkt

EMU

Postat: 2003-05-02 kl. 00.53

Nej, EMU handlar inte om ekonomi över huvud taget utan om integration och visioner. Det handlar inte om procentenheter och buffertfonder utan om vad vi vill med vårt EU-medlemskap. Alldeles oavsett vad som hävdades i förra omröstningen, och likaledes vad som hävdas idag, är EMU ännu ett steg emot ett Europas Förenta Stater. Det är i längden ohållbart att ha en gemensam penningpolitik, men helt olika finanspolitik. Frågan vi därför måste ställa oss är: Vill närma oss övriga Europa ytterligare ett steg, eller stanna kvar på vår egen kant?
(Sourze: EMU-valet: En tävling i irrelevans)

Är det så det ligger till? Kanske.

Jag vill ha vettiga artikelserier som belyser frågan, inte småtramset. Jag trivs inte med att valet blir mest baserat på känslor. Jag vill kunna bilda mig en uppfattning, dra slutsatser och bestämma mig.

Jag skiter fullständigt i hur pengarna ser ut och att inte behöva växla vid resor är inte ett argument (särskilt inte som jag i alla fall bara reser till England, nästan i alla fall).

Permalänk

Kategori: Politik

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/139

Kommentarer

> "Jag skiter fullständigt i hur pengarna ser ut och att inte behöva växla vid resor är inte ett argument (särskilt inte som jag i alla fall bara reser till England, nästan i alla fall)."

Ungefär så där tänkte jag också på förhand, men nu när vi i Finland har euro är nog valutan helt otroligt behändig. Det är nästan irriterande att fara till EU-länder och vara tvungen att växla pengar...

Kommenterat av: Peter den 2003-05-02 kl. 08.21 #

Nej, jag köper det inte. Jag växlar aldrig pengar i alla fall. Vad har man kreditkort till annars. Enda gången jag växlat pengar innan en resa på senare år var när jag åkte till Ryssland.

Kommenterat av: Kal Ström den 2003-05-02 kl. 12.58 #

När jag var i Tyskland sist (några år sedan iofs) så tog dom ju knappt visa dom barbarerna. Höll på att gå åt helvete...

/Björn

Kommenterat av: Covenant den 2003-05-08 kl. 15.42 #

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)