k-märkt

Last.fm

Postat: 2003-07-08 kl. 08.39

Last.fm is a streaming radio station with a built-in collaborative filter that attempts to learn its listeners' likes and dislikes. Based on data gathered, the station delivers a personalized radio stream to each of its listeners.
(Wired: Last.fm: Music to Listener's Ears)

Ok, det har funnits förut, men det kanske har en chans nu. Bredbandsuppkopplingarna tar över och ser till så att det funkar.

Samarbetsfilter är ganska fräna. Eller, nja. Oftast. Det har sina poänger i alla fall. Även om det inte hänt särskilt ofta att jag faktsikt köpt något som blivit rekommenderat för mig, men det har hänt. Och här är det ju ofarligt. Eller åtminstone utan kostnad.

En radiokanal som byggs bättre efter mig när jag fyllt i mer om vad jag lyssnar på och vad jag väljer att lyssna färdigt på. Men jag funderar på hur de får in ny musik i den. Och det måste ju ta ett tag innan den faktiskt fungerar. Och vad händer med ens perioder i musiklyssnande. För ett halvår sedan lyssnade jag ingenting på ragga, nu gör jag det dagligen. Det kommer antagligen inte fortsätta, så om jag väljer nu så kommer de ju påverka mig imorgon.

Egentligen är jag fel person. Radio är inget för mig. Jag vill lyssna på det jag väljer, inte det någon väljer åt mig. Men det är ett bra koncept. [precis efter jag registrerade mig verkar sajten ha kraschat totalt, har inte kunnat testa den på riktigt ännu: it's been Wired]

Permalänk

Kategori:

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/194

Kommentarer

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)