k-märkt

Echocloud

Postat: 2003-10-28 kl. 16.33

The echocloud project was created to help people find new music. The core of echocloud is a music recommendation engine. To use it, enter the name of a musical artist that you like. Echocloud will then search a large database and return a list of similar artists that you may also like.

Echocloud works by crawling peer to peer networks in order to discover correlations between artists. Data mining and collaborative filtering algorithms are then applied to this raw data to generate the matrix used to power the search engine.
Echocloud strongly supports personal privacy, and does not collect information or statistics about any individual users of p2p networks.

Presently the database is generated from crawling the Soulseek and Gnutella networks.

(Echocloud: Home)

Bra idé. Det som en gång var en av styrkorna i AudioGalaxy, återanvänt. Och naturligtvis alla recommended-if-you-like-tjänster hos näthandlare.

Problemet med tjänsten är bara avsaknaden av innehåll. Jag skulle kunna surfa i timmar om den bara hade information om artisterna också. De borde slå ihop sig med någon som har informationen. Eller låta sig köpas upp av en sådan. Utan informationen är det inte så mycket värt. Då är det bara ett namn och så får jag i alla fall söka någon annan stans.

Men egentligen är väl Gnoosic roligare. Du skriver in tre band du gillar och får förslag på ett annat band du kanske gillar. Välj related och du får andra band i en trädformation som flyttar fokus beroende på vad du väljer. (Fast den gick jävligt långsamt den här gången när jag provade, Safari eller är den seg nu för tiden?).

Permalänk

Kategori: Musik

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/258

Kommentarer

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)