k-märkt

När svamlet tagit över

Postat: 2003-10-22 kl. 17.21

En skillnad mellan 60-tal och 00-tal är att den förra kantringens figurer bar med sig en estetisk hållning att utmana litteraturen och konsten med - en hållning som förespråkade bland annat realism och dokumentarism och hade en del gott med sig. Dagens kantrare tycks sakna motsvarande program.

Det enda budskap som hittills har kunnat spåras är någonting i stil med: Öhh ... fatta är ni är en del av marknaden ... roa mig ... få mig att skratta genom att berätta nåt jag redan vet ...

Kritiker av svamlare borde sluta svamla. Jonas Thente vet inte vad han pratar om, men han vet att han tycker det är dåligt. Det är ok att tycka så, men han får acceptera det. Han får också acceptera att jag tycker han är fånig.

Permalänk

Kategori:

Kommentarer

Såg någon Studio Pop i SVT igår? En del av programmet handlade om musikbesserwissrar. Först visade dom en sketch där Henrik Schyffert spelade musikbesserwisser som trakasserade en kille i en bar. Han babblade på om ovanliga bootlegs, skivomslag, bandt-shirts, m m. Riktigt underhållande. Sedan skulle kultureliten i studion analysera fenomenet. Då säger en av gästerna (som var från Örebro för övrigt!) att hon tror att musikbesserwissrar är män med oidipuskomplex.

Nu är ju jag "ingenjör", så jag förstår ju inte sånt här, men vad har oidipuskomplex med folk som skryter om sina (onödiga?) musikkunskaper att göra?

Kommenterat av: Claes den 2003-10-24 kl. 11.20 #

Märkligt det här. "Det är ok att tycka så, men han får acceptera det" skriver kal. Vad jag tycker om det är att det är luddigare än en lammröv och att det är fan så lätt att vräka ur sig en massa skit än att i alla fall försöka idissla litet först. Jo, jag vet vad jag pratar om: i synnerhet när jag går så långt som till att säga att något är dåligt. Jag vet, det är gammalmodigt, men än så länge orkar jag se mig själv i spegeln om morgnarna.

Kommenterat av: J. den 2004-01-03 kl. 02.03 #

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)