k-märkt

Sony vill dominera handhållet nöje

Postat: 2003-11-10 kl. 00.40

PSP kommer att vara en plattform där olika modeller med skilda egenskaper plockas fram, ungefär som de klassiska Walkman-spelarna. Sony planerar bland annat att på sikt lägga in en mobiltelefon i enheten. En enklare variant som kommer att vara en ren plankning av Apples iPod planeras också, den ska erbjudas till ett lägre pris än iPod och lär komma att säljas för under fem hundra kronor.

Computer Sweden har mer information och dessutom bilder.

Coolt. Den kan ju komma att väcka lite habegär. Där är ju onekligen iPod:ens konkurrent. Men 500 kronor? Då måste det ju vara med Memory Stick. Annars är det ju otroligt billigt. Å andra sidan har ju hårddisktekniken alltid utvecklats mycket snabbare än jag hunnit med att uppfatta, så kanske sitter det en billig hårddisk i den till slutet av nästa år, trots att specen säger Memory Stick nu. I min första egna dator använde man ju cd-skivor för att de hade mer plats än hårddisken. Och innan det var ju disketter fräna grejer.

Men det är ju lite märkligt att de inte gör mer med mobildelen. Men den teknik de redan har skulle de ju slå Nokias spelsatsning sönder och samman.

Nokias problem är ju att alla har spelat spel på mobiltelefoner och de har ju alltid varit kassa. Hur vänder man på den känslan hos alla spelare, särskilt när kampanjen för telefonen är så usel? Så att köpa en telefon som Gameboy, det funkar ju inte riktigt. Gameboy 1 var coolare än alla telefonspel, när det fortfarande var svartvitt. Nu har jag ju inte testat Nokie N-Gage, men jag tycker den känns osexig. Så varför liksom?

Deering proposed a remarkably broad range of pricing, At the top end, games on the system's new Universal Media Disc might cost as much as 60 euros (close to $70) in Europe. However, that seems to be the high end of things. "Probably the mass of games given the time slots these will be played in will be more the #20 range, 20-30 euros," Deering said
(Gamers.com/Playstation.com: Sony Discusses PSP Pricing)

Dyrt. Samma pris som för PS2-spel? Tror inte det va?

Länkar:

Sonys pressmeddelande. PSP: trådlös och visas upp år 2004, Uttråkad på flygplanet? Ta fram din PSP och spela trådlösa dödsmatcher. (ibland är det roligt när översättaren inte riktigt är på samma plan[et])

Permalänk

Kategori:

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/275

Kommentarer

Det blir inte Memory Stick. Det blir det där nya formatet som ersätter MD. Det ligger en skiva märkt UMD på bilden. Ser ut att stå 1,8 gb på den. Har läst om det hos Sony, men orkar inte leta länken.

Kommenterat av: ph den 2003-11-12 kl. 20.56 #

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)