k-märkt

Mitt problem med blogging

Postat: 2004-01-06 kl. 02.57

Jag har så extremt svårt för exhibitionismen inom bloggingvärlden. Jag har svårt för den över huvud taget. Jag funderar på om det är jante - en kulturellt betingad aversion mot att försöka hävda sig utan att ha något att hävda sig för - jag funderar på om det är en allmän ovilja för reklam.

Framförallt anser jag att det inte är så det ska vara. Jag söker efter någon form av renhet med nätet. Om något sprider sig sprider det sig som ett virus, inte genom mördande reklam - ingenting klarar sig om det inte håller måttet. Det smittar för att man kommer i kontakt med det. Den okontrollerade formen har jag alltid varit väldigt kär i. Därför att man KAN vinna/nå ut/kopplas samman bara genom att ha en sida. Genom att vara tillräckligt bra/intressant/fånig/nördig så hittar de som ska hitta dig fram.

Samtidigt inser jag att samma verktyg som används för att driva besökare till sin egen sida är bloggingkulturens största styrka. Den vidare diskussionen, sammanknytningen av tankar och idéer - en fortsatt diskussion i en spridd publicering. Det är ju det som får blodet att rusa och huvudet att fyllas av bubblor när jag tänker på bloggar.

Jag blir glad när jag ser den här ynkliga lilla sajten på Torstenssons och Eriks bloggrullor (bättre ord sökes), men jag gillar inte formen - bara för att det också används för att klia ryggar. Men jag hittar ju andras bloggar genom bloggrullor och det gillar jag ju. Och varför ska inte jag ge kredd till de jag läser? Om jag blir glad blir säkert någon annan det också.

Och sen gillar jag initiativet fredagsfyran. Bra idé och ett fint mindre nav för den svenska bloggosfären att binda ihop sig kring. Men att posta och trackbacka den känns så sökt, desperat. -Läs mig, läs mig. Och även om jag velat svara på frågorna några gånger så har jag låtit bli för att det känns fel i magen. Fast det kanske är något jag borde komma över eller sluta fundera på.

Men varför pingar jag weblogs.se då? För att jag tycker sajten är en bra idé. Det är dessutom automatiskt och inte påtvingande. Men samtidigt kunde jag ju låta bli och hoppas att de som kanske berörs av något skulle nås ändå genom indexerande sökmotorer. Jag skriver ju i alla fall egentligen bara för att jag blev inspirerad av HM. Och jag har lärt mig massor av att börja ta till mig bloggingvärlden. Om webbstandarder, om xhtml och css, om nätet, om världen, universum och allting.

Och naturligtvis är jag ju lite exhibitionistiskt lagd.

Permalänk

Kategori: Internet

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/322

Inlägg som refererar Mitt problem med blogging:

Trackback från mymarkup.net

Anders Jacobsen från Norge är ställer sig oerhört frågande och Heiko Hebig från Tyskland skrattar bara. Åt Sourze, och faktumet...

Spårat 2004-01-13 kl. 20.20 #

Kommentarer

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)