k-märkt

Skoningslös reklam

Postat: 2004-02-28 kl. 00.01

- Genom att använda Blackspots och förklara varför politiserar vi människor. Folk kmmer fatta att de har makten att förändra saker och att det är roligt att vara politisk. Man kan inte skapa äkta coolhet även om Phil Knight har försökt genom att sponsra känsidar, säger Kalle Lasn, redaktör för Adbusters till Brand republic.

En låg Converse-sko utan märke. AdBusters är läckra i tanken där hyckleriet står och hänger på kanten till avgrundens djup. De kan branschen och marknadens supernormala retningar så bra att de inte kan låta bli att utnyttja det.

Som när varumärkesbyrån Paradiset hyllades för sin AdBusters-reklam för Marlboro Country (som sen användes av No Smoking Generation) samtidigt som man mötte kapitalets varumärkesbyggande med öppna armar på grund av den aura av coolhet de skapade sig.

Jag gillar att det retar i nerven som säger att även AdBusters kan dra åt helvete. Det gör förhoppningsvis de också, annars vore lite av deras idéer förlorade.

"Blackspot sneakers. What an intriguing idea. A non-brand. An anti-brand. Its own brand. A shoe whose only advertising is the word of mouth of its owners, and the impact of the image of its wearers. ... /"
(Blackspot Sneaker: Production Update)

Och jag blir naturligtvis sugen. Köpsignaler. Det är nästan så jag hoppas det är fejk. Identitetsskapande och samtidigt tankeväckande skor - smart marknadsföring.

Adbusters has been doing R&D for more than a year, and guess what? Making a shoe - a good shoe - isn't exactly rocket science.
(AdBusters: The Big Question)

Speciellt när AdBusters är i det läge de är, när de kan plocka kompetens från hela världen så reklamarna kan säga att de är på den goda sidan - ibland i alla fall.

Permalänk

Kategori: Politik

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/357

Kommentarer

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)