k-märkt

MSN Music Sverige Redux

Postat: 2004-11-07 kl. 22.46

Det verkar vara två tekniska lösningar bland de nyöppnade butikerna.

MSN har inte vecklat ut sin egen teknik eller katalog av innehåll när de öppnade i Europa. Istället är det brittiska OD2/Loudeye som levererar lösningen, men den är brandad MSN Music. Det som kanske är mest intressant med pressmeddelandet från Loudeye är att de knappt nämner sig själva alls. Samt att de mest pratar om Apples framgångar.

I Finland, Danmark, Norge och Sverige har verksamheten gått till CDON. De har övergivit Inprodicons lösning, men heller inte hoppat på tåget för OD2. En whois på domänen där butiken är hostad, omds.de, leder till 24/7 Musicshop. 24/7 Musicshop är ett tyskt företag som beskriver sig som en Business Application Provider.

The 24/7 MusicShop Application Suite är deras lösning för musikbutiker. Där har de produkter för hela kedjan – uppladdning av musik (från bolag, artister), en central katalog med innehåll (men även möjlighet till lokala kataloger), CMS-verktyg för att sätta upp butiker.

Riktigt intressant system verkar det som. Men därmed också desto konstigare att CDON inte implementerat den bättre. Finns det fortfarande ingen musikaffär som har integrerat nedladdning med försäljning av skivor? Så jag bara kan söka på artist och sen få välja vad jag vill köpa för produkt?

As a One-Stop-Shop-Solution in the form of a White-Label-Shop or with an API-Library connected into existing E-Commerce-Systems. The system will be implemented seamlessly with your company's look & feel.

(24/7 Musicshop AG: Why 24/7 MusicShop?)

Om möjligheterna redan finns där är det väl bara att implementera ... ?

Intressant hur som helst att de har valt en egen teknisk lösning. Av kommentarerna i hjälpen att döma verkar de dessutom vara på gång med en lösning för andra format, iPod-kompatibla sådana. (Förstår inte riktigt hur de ska lyckas med det, de pratar om vattenstämplade mp3-filer. Hur ska de få iPod:s att både styra rättigheterna och samtidigt spela dem när de bara är öppnade för AAC med Fairplay och fria mp3-filer?)

Har slängt iväg några frågor åt några håll, får se vad det leder till.

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/446

Inlägg som refererar MSN Music Sverige Redux:

Trackback från Henrik Torstenssons Weblog

För övrigt är det värt att notera integrationen mellan MSN och CDON inte är den bästa ur användarperspektiv och MSN Music i högsta grad känns halvfärdig.
Henrik Torstenssons Weblog Mer om svenska MSN Music (2004-11-10)

Spårat 2004-11-10 kl. 18.28 #

Trackback från p-blog ::: pierre andersson

U2 gick ut tidigt och sade att man skulle släppa sitt nya album på iTunes Musicstore omgående, om det skulle bli så att skivan läckte ut på nätet innan det officiella utgivningsdatumet. Precis detta hände, se...
p-blog ::: pierre andersson Vill ladda ner musik lagligt (2004-11-12)

Spårat 2004-11-12 kl. 08.22 #

Trackback från p-blog ::: pierre andersson

U2 gick ut tidigt och sade att man skulle släppa sitt nya album på iTunes Musicstore omgående, om det skulle bli så att skivan läckte ut på nätet innan det officiella utgivningsdatumet. Precis detta hände, se...
p-blog ::: pierre andersson Vill ladda ner musik lagligt (2004-11-12)

Spårat 2004-11-12 kl. 08.25 #

Kommentarer

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)