k-märkt

Playstation Portable iPod-killer™

Postat: 2005-01-27 kl. 09.49

Nu har det uppenbarligen blivit dags att utmana iTunes Music Store. Sony meddelar att företagets egen digitala musikaffär är på gång, Nedladdningstjänsten kommer att lanseras under Playstations varumärke, och idén är på sikt att sälja musik I ett första skede kommer dock Sony att fokusera på sina till Playstation Portable-kunder, och erbjuda dem gratis spelnedladdningar och annat innehåll som ett led i marknadsföringen. Sony vill nämligen att PSP ska vara ett alternativ till Apples iPod.

PSP kommer med största sannolikhet bli den konkurrent som verkligen tävlar med iPod:en. Sony har länge gjort fantastiska produkter, även om de misslyckades med mp3-spelarmarknaden. Besluten som togs där brydde sig för lite om sina kunder och för mycket om sitt bolag. Men nu verkar de faktiskt ha tänkt om och tänkt rätt. De har dessutom samma coolhetskänsla, och väcker samma ha-begär. Deras fankrets är kanske inte lika fanatisk som Apples, men ...

Faran de måste leva med är ju bara om de urvattnar PSP:n för mycket. Fokuset som iPod:en haft har varit bra för Apple. Det är en musikspelare. Punkt. Du kan göra mer saker med den om du vill, men first and fore most är det en musikspelare. Jag tror PSP:n måste vara en spelmaskin som man kan göra andra saker med. Men främst en spelmaskin. Om de inte lyckas göra den delen helt rätt kommer ingen annan del heller duga.

Permalänk

Kategori: Musik, Spel

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/539

Kommentarer

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)