k-märkt

Podcasting - Problem med inclusions

Postat: 2005-01-06 kl. 21.39

Jag försöker utreda förutsättningarna för podcasting för mig själv och har stött på problem med den plug-in som Commemoro hittade.

WARNING WARNING WARNING: If you put media URLs into your blog entries, be careful — you may experience issues rebuilding pages. Some plugins (such as MTLinkTitles) and the Movable Type configuration setting “Enable TrackBack Auto-Discovery” do not play nicely with any URLs to large media files. This has nothing to do with this plugin specifically. What happens is that if you have a plugin that validates URLs or the auto-discover on, Movable Type will go out and try and retrieve the “page” (it thinks) but it is really a big media file that will take a long time to download. Your request ends up timing out. I suggest you disable this feature or go into the Movable Type or plugin code and add a if statement to skip certain file extensions where this might happen.

Jag har alltså inte testat ännu, men det där verkar ju vara en dålig feature. För naturligtvis vill jag ha på trackback autodiscovery.

Så jag funderar på vad man skulle kunna göra istället? Borde man inte kunna använda något meningslöst MT-fält för att använda inclusions? Som typ nyckelorden för respektive post. Det som skulle behöva hända då var att man klistrar in en URI för en podcast-sändning i nyckelordsfältet som sedan genererade en inclusion i RSS 2.0-mallen.

Är det förresten bara RSS 2.0 som kan flöda podcasts?

Permalänk

Kategori: Podradio

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/518

Kommentarer

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)