k-märkt

iTunes Music Store i Sverige

Postat: 2005-05-10 kl. 01.19

Uppdatering (2005-05-10; 10.01)

Nu är butiken öppnad. Lite i alla fall. Man kan endast använda American Express-kort ännu så länge. Förhoppningsvis löser de problemen med Visa-korten under dagen.

Upphetsat skriver Dagens Industri att iTunes Music Store är på väg till Sverige och kommenterar samtidigt att Apple Sverige tiger som muren. Att svenska Apple inte har så mycket med lanseringen att göra glöms bort i sammanhanget.

Apples skivaffär på nätet, Itunes Music Store, har premiär i Sverige i morgon tisdag vid midnatt, uppger flera källor till di.se. Apple uppges också lansera Itunes på ytterligare ett par marknader i Europa.

Macnytt har the real juice, med en lite omedvetet skön diss av DI av bara farten.

9 kronor kommer en låt kosta. En hel skiva kostar 90 kronor.

11:30 idag kommer Apple hålla en presskonferens i Geneve, och de tidigare uppgifterna om att iTunes Music Store skulle öppna i de nya länderna vid midnatt till onsdag verkar lite mystiska. Undertecknads heta tips är att nån missuppfattat "12 am" och satt fel tid. Rätt tid är nog snarare är 12:00, dvs vid lunchtid imorgon, eller en halvtimme eter Apples presskonferens i Schweiz (som också får en iTMS).

Be Mine skulle blivit min första låt, hade jag bestämt. Men nu har jag ju köpt hela skivan. What to do. What to do.

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/627

Kommentarer

Jag funderar på om Futureheads plattan blir min första. Tyckte inte de hade så mycket av det jag gillar. Fast det är klart man får väl lefta bland att kataloger innan man hittar godbitarna.

Kom på att vi gick på samma skola Rudbecks i Öret. Jag kallades Ale och var polare med Calle Nielsen som gick Medieprogrammet, appropå inget.

Kommenterat av: Mattias Ahlström den 2005-05-11 kl. 11.42 #

Ha. Jag minns när jag tittar på bilden igen.
Har inte gjort kopplingen förut. Så: Hej.

Det stora problemet är ju landsgränserna. Men det blir ett nytt inlägg.

Kommenterat av: Kal Ström den 2005-05-11 kl. 16.02 #

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)