k-märkt

Ny Teknik om podcasting

Postat: 2005-06-15 kl. 15.21

(Från förra veckan om podcastradio från Ny Teknik. Jag bestämde mig för att dissa dem med ens, men jag hann aldrig. Och nu är jag inte lika stissig längre. De får stå för sin egen pinsamhet.)

I höstas fick vi på Ny Teknik upp ögonen för fenomenet för första gången. Då avstod vi från att skriva, eftersom det verkade vara något för en mycket liten grupp teknikfrälsta radiofantaster. Men precis som med så många andra nätfenomen har det växt sig större, och nått en bredare publik.

I frontlinjen för den nya tekniken finns bland andra Adam Curry, som fram till 1994 jobbade som programledare just på MTV. Han har utvecklat ett av de första datorprogrammen för att hantera podcasts, och han sänder själv ett av de populäraste programmen, The Daily Source Code.

/.../

I de kretsar där podcasting uppstod är det främst möjligheterna för den enskilde att göra sin röst hörd som framhålls, samma argument som ofta används av blogg-förespråkare.

Men precis som Svenska Dagbladets ledarskribent PJ Anders Linder har fått en egen blogg har både brittiska BBC och Sveriges Radio börjat sända en del av sina program som podcasts.

Permalänk

Kategori: Podradio

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/670

Kommentarer

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)