k-märkt

raDIo

Postat: 2005-09-02 kl. 01.17

Dagens Industri startar webbradio:

Det nya projektet kallas "Jobbradio". Förutom nyheter kommer lyssnarna själva få möjlighet att välja sin favoritmusik via en jukebox med musiklistor. Dessutom kommer näringslivskändisar att presentera sina egna listor. Svenska Spels vd Jesper Kärrbrink och styrelseproffset Mats Qviberg blir först ut.

Resumé Näringslivsmusik på Di.se (2005-09-01)

OK. Jag ska väl inte döma Jesper och Mats redan så här i förväg. Men jag vet inte alls varför jag skulle vilja lyssna på musik utvald av Jesper och Mats. OK, jag är ingen ekonomikille. Men mina fördomar säger mig att det där inte kommer bli bra. Hurr. Jag berättade om det här för Henrik Melin och FN idag och vi tog gemensamt fram en lågoddsarlista för vad spellistorna kommer innehålla. Henrik: U2. Fifi: Bruce Springsteen. Kal: Smala Elvis

Jag skulle dessutom vilja se lite mer nytänkande i musikproducent-delen. I princip fungerar ju grejen att någon väljer ut en spellista enligt ovan, det är bara finanskillarnas smak jag är rädd för. Så jag räknar fortfarande det där som en rätt bra idé. Men när resten av musiken ska läggas ska lyssnarna välja från en jukebox. Det vore intressant att höra dem prata om kollaborativ jukebox i så fall. Som last.fm eller nystartade Pandora.

Webbradio känns alldeles för mycket som en slit-och-släng-produkt för mig. Det är ingen som verkligen satsar på det. Eller rättare sagt: Satsar man på det så satsar man på den tekniska lösningen. Och webbradio har dessutom alla problem som traditionell radio har. Jag vill höra det jag vill höra nu. Inte när det passar radiokanalen.

Är något startdatum spikat?
- Nej inte än. Musikdelen kan vi i princip starta upp direkt.
Ekonominyheterna kommer att dröja lite. Men någon gång under hösten kommer första sändningen att äga rum, säger Christer Mårdbrant.

/.../

Enligt Mårdbrandt är bland annat podcasting (prenumeration på ljudfiler via Internet) intressant inför framtiden.

Ibid

Naturligtvis kan man inte prata radio utan att nämna podcasting idag. Och varför inte. Wall Street Journal har redan ett flöde (iTunes) som distribuerar två 4-5 minuter långa program varje vardag med material de redan har och använder på sajten. Sen att det låter ganska pinsamt är en annan sak. Alltså, ljudproducerat. De där ljudeffekterna är fan inte OK.

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/725

Kommentarer

Visst gillar jag Mats Qviberg, men frågan är om jag verkligen vill att ta del av mer än det han är bäst på, att driva företag.

Jag hörde din utbyggarna-podcast föresten, du är rolig (det är en komplimang). Jag hörde via Björn Hagström att du gjort podcasts på Dagensskiva också, så jag testade att lyssna på en sådan också, den var skitbra, verkligen!

Tack för alla musiktipsen, jag ville köpa alla skivorna du spelar (eller i alla fall goran & patrik K och den norrländska countryn). Wow, fasen vad häftigt, nu fattar jag vitsen med podcasting.

Kommenterat av: Martin den 2005-09-02 kl. 06.37 #

Tack. Kul att du gillar det.

Ironiska generationen har verkligen sabbat för oss när vi behöver påpeka att ett positivt omdöme är en komplimang. Men jag hade säkert funderat om du inte skrivit så. Hehe.

Det är verkligen det som är poängen med dagensskiva.com:s podcastsändningar. Att man ska få höra mer av det vi skriver om, så man kan bilda sig en egen uppfattning. Och Nacka Forum rekommenderas varmt.

Kommenterat av: Kal Ström den 2005-09-03 kl. 00.12 #

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)