k-märkt

Moderskeppet wags the dog

Postat: 2005-10-02 kl. 14.03

Mattias Karlsson på Moderskeppet reflekterar över internet och skriver om den långa svansen. Han egosöker på sitt gamla band Satcom101 och tycker sig se den långa svansen:

Vi verkar ha hamnat mitt i vad som är ett spännande koncept på webben: The Long Tail. Svansentanken handlar om att den samlade efterfrågan på produkter som endast säljer några få exemplar är lika stort som efterfrågan på “hitsen". En tanke Amazon lever på och fildelningsnätverken flödar över av. På 100 nerladdade Britney laddas det ner 100 låtar av, för de flesta, helt okända artister. När Amazon säljer 100 Harry Potter säljer de oxå 100 helt okända böcker.

Tanken med svansen är alltså att i en “vanlig” affär hade dessa 100 okända aldrig sålts. De hade aldrig funnits på lager. Vårt band hade aldrig en efterfrågan som sålde massvis med skivor. Men en efterfrågan fanns bevisligen. Internet ger möjligheten att möta efterfrågan med en tillgång. Internet som distributionsmedium ger på detta sätt en bredd som är enorm.

Visst finns det mycket skit men det är upp till användaren och hans/hennes verktyg att välja ut det, inte jättebolag och deras grossister.

Moderskeppet En reflektion om internet (2005-10-01)

Det har väl sagts förut, men det var en ganska bra sammanfattning tycker jag.

Permalänk

Kategori: Internet

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/768

Kommentarer

Tack.

Kommenterat av: Mattias den 2005-10-08 kl. 19.10 #

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)