k-märkt

MSN + Real = Sant

Postat: 2005-10-19 kl. 10.40

En knapp månad efter att Microsoft avbröt förhandlingarna med skivbolagen om licensavgifter för en egen prenumerationstjänst inleder man istället ett samarbete med Real:s Rhapsody-tjänst.

Samarbetet är en del av uppgörelsen där Real stämt Microsoft för att de förhindrat fri konkurrens när deras Reals spelare inte fått chansen att verka i operativsystemet på lika villkor (att det snarare är Real själva som varit kassa är ju en annan fråga). Real Networks drar tillbaka sin stämning mot cirka en miljard dollar, integrering i Windows Vista samt samarbetet med MSN om Rhapsody.

Samarbetet går ut på att användare som söker på en låt med MSN:s sökmotor ska få träffar i Rhapsody. Användarna ska sedan få lyssna på låten direkt, i sin helhet, upp till 25 låtar per månad:

I det nya samarbetet ingår exempelvis att Rhapsody dyker upp i Microsofts internetportal MSN och kopplas samman med Microsofts egen söktjänst MSN Search. Den som hittar en låt via den ska direkt kunna lyssna på hela låten via Realplayer. Enligt nyhetstjänsten Seattle Post-Intelligenser ska alla användare kunna lyssna gratis på 25 hela låtar per månad.

Som motprestation ska Real integrera Microsofts söktjänst i sin Realplayer som i dag erbjuder sökningar via Google.

Rhapsody ska också kopplas till Microsofts chattjänst MSN Messenger, där kompisar ska kunna lyssna på varandras favoritlåtar.

Den sista delen är intressant och jag funderar på hur långtgående den är? Måste båda vara medlemmar i Rhapsody? Hur många låtar kommer man kunna lyssna på från sina kontakter? Kommer det fungera utanför USA? (Det sista vore ju den verkliga skrällen. När kommer den första prenumerationstjänsten hit?)

När fattar Gunvor att det är det här de borde syssla med?

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/790

Kommentarer

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)